Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 27. 11:07, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Folytatódnak a zöldterület gondozási munkák Esztergomban

Folytatódnak a zöldterület gondozási munkák Esztergomban

A város több pontján végeznek zöldfelületi gondozást: a Petőfi utca és Széchenyi tér platánjai mellett a Várhegyen és a Kis-Duna sétányon dolgoznak a szakemberek.

Márciusban a város területén az alábbiakban részletezett zöldterületi gondozási munkákkal találkozhatnak:

1. Petőfi utcán található platánfák gallyazása, melynek célja a korona jelentős csökkentése annak érdekében, hogy a gyökérnövekedés arányosan csökkenjen, ezzel a burkolati problémák (az erőteljes gyökérnövekedés az ültetési hibák miatt megemeli a burkolatot) orvosolhatók, illetve a fák egyensúlyi állapota javítható.

2. Széchenyi téri platán alakfák erőteljes metszése az előzőekben felsorolt okok miatt, ezzel egy ütemben a balesetveszélyes burkolati elemek és favédő rácsok eltávolítása.

3. Várhegy déli lejtő: a területre, mely önkormányzati tulajdonban van, az „Alapító” szobor környezetrendezése kapcsán zöldterületrendezési terv készült. A terv tartalmaz fakataszteri felmérést, fakivágási tervet és növény kiültetési tervet, valamint a déli lejtőn található balesetveszélyes lépcső átépítéséről szóló kiviteli tervet. A cél a jövevény, invazív fajok eltávolítása, valamint a túl magasra növő és alacsony díszítőértékű cserjefelületek cseréje. A balesetveszélyes fa lépcső elbontása és a terület helyreállítása már megtörtént. Természetesen a kivágott növények pótlásáról a kiviteli terv intézkedik, amennyiben az adott területen ez nem hajtható végre, úgy a város más alkalmas területén történik meg a pótlás. Ez a városban bárhol engedéllyel kivágott fára is érvényes.

4. A koros fák növényvédelméről is szeretnénk tájékoztatást adni. A szokásos permetezés helyett bizonyos területeken, pld. Kis-Duna sétány, a fák injektálása történik, mivel ez a módszer kevésbé terheli a környezetet és hatékonyabb, mint a hagyományos módszerek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT