Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2021. Május 21. 08:31, péntek | Belföld
Forrás: Kossuth Rádió

Fontos enyhítéseket jelentett be ma reggel a miniszterelnök, megszűnik a kötelező maszkviselés is

Fontos enyhítéseket jelentett be ma reggel a miniszterelnök, megszűnik a kötelező maszkviselés is

Ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor kijelentette, hogy legyőztük a harmadik hullámot, majd beszélt arról is, hogy megszűnik a kötelező maszkviselés, a kijárási tilalom, és lehet lagzit tartani 200 fő alatt.

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban jelentette be az ország szempontjából fontos változásokat. Az operatív törzzsel és a szakemberekkel egyeztetve úgy számolják, hogy a hétvégén elérjük az ötmilliós oltottságot, ami újabb mérföldkőnek számít, ezért az operatív törzs ma reggel, még a miniszterelnöki rádióinterjút megelőzően úgy döntött, hogy feloldja a korlátozások jelentős részét.

A döntés értelmében megszűnik az üzletek kötelező zárvatartási ideje, megszűnik a kijárási tilalom, eltörlik a kötelező maszkviselést, megtarthatók a zenés-táncos rendezvények, de csak kizárólag védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók, szabad lesz közterületen sportolni, a lakodalmak legfeljebb 200 fővel, korlátozások nélkül megtarthatók, a szabadtéri rendezvények maximum ötszáz fővel megtarthatók, ez azt is jelenti, hogy ismét lehet tüntetni.


Orbán Viktor a pontos dátumot még nem tudta megmondani a rendelkezések életbe lépésével kapcsolatban, valószínűleg az ötmilliós határ elérésekor hirdetik ki.
A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy eddig a védekezésé volt a főszerep, most pedig a gazdaság újraindítására tolódott át a hangsúly.
Várhatóan a harmadik negyedév elején tárgyalások kezdődnek majd a jövő évi minimálbérek emeléséről is.
Még tegnap, a kormányinfón hangzott el, hogy a jövő hét keddtől, május 25-től, az egész ország területén megszűnik az ingyenes parkolás, továbbá a kormány augusztus 31-ig meghosszabbítja a hitelmoratóriumot. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy 2022 végéig megkezdi működését Debrecenben az új vakcinagyár, ahol magyar fejlesztésű vakcinát fognak gyártani.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.