Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2017. December 24. 05:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: hirado.hu

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

A rockzenész bár tudja, hogy az angol szövegek számítanak nemzetközileg is elismertnek, mégis a magyar dalszövegeknek drukkol. Jó az idei mezőny, erősnek tartja.

Frenreisz Károly már nem először ül A Dal zsűrijében. Most azt mondja, a dalválasztó show ítészeinek egyáltalán nincs könnyű dolga, mert persze a legegyszerűbb az lenne, ha létezne egy biztos befutó nóta, amire szavazni lehetne.

„Én inkább azt mondom, jobb a helyzet, ha sok jó dal van, amiből aztán mazsolázni lehet. Jó az idei mezőny, erősnek tartjuk, és reméljük, hogy már egyszer olyan dal fog kijutni, amivel Magyarország nyerhet. Az angol nyelvű szövegek azért jók, mert nemzetköziek, mindenütt értik, de én ezzel együtt inkább a magyar szövegeknek drukkolok, mert a magyar nagyon választékos, nagyon finom nyelv, és pontosan tudjuk azt is, hogy milyen nagyon jó magyar dalszövegek születnek. A zsűrizésnél számomra a legfőbb szempont, hogy építő jellegűek legyenek a hozzászólásai, olyanok, amelyekből lehet belőle tanulni és talán el lehet rajtuk gondolkodni. Olyan, szakmailag igényes dalokat akarunk kiválasztani, amiért tavaly már megdicsértek minket – idén is ezt az utat folytatjuk.”

A Dal 2018-ban immáron hetedik alkalommal kerül képernyőre, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is szavazhatnak a nézők A Dal-alkalmazáson, illetve mobiltelefonos szavazáson keresztül, így még inkább aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A show két új műsorvezetője: Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd várják majd a Duna Televízió nézőit hétről hétre 2018. január 20-tól február 24-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,

2022. Augusztus 04. 12:02, csütörtök | Bulvár

Magyarországon tartják a guppi tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását

Magyarországon tartják a guppi díszhaltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását augusztus 4-6. között, a Pakson megrendezésre kerülő versenyen mintegy 80 tenyésztőtől 200 halpár érkezett 18 országból

2022. Augusztus 04. 08:04, csütörtök | Bulvár

Elindul az Omega együttes életműsorozata

Elindítja az Omega együttes életműsorozatát a GrundRecords. A legendás zenekar felvételeinek sorát nyitó CD-ken az első, 1968-as nagylemezt megelőző időszak kislemezeit, rádiófelvételei szerepelnek.

2022. Augusztus 03. 17:05, szerda | Bulvár

Állatos élmények, családi programok és koncertek az Állatkerti Fesztiválon

Állatos élmények, családi programok, koncertek és előadások várják a közönséget csütörtöktől vasárnapig az Állatkerti Fesztiválon, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.