Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2019. December 06. 13:14, péntek | PR

Fullasztóan sok ruhád van? Tuti tippek minimalizálásra

Fullasztóan sok ruhád van? Tuti tippek minimalizálásra

Előbb utóbb minden ember életében eljön a pillanat, amikor megelégeli, hogy a szekrénye tele van használaton kívüli ruhákkal. Szeretnél szabadulni tőlük, de nincs ötleted, hogy hogyan kezdj neki? Segítünk.

Shopaholic vagy, vagy szimplán csak rég szelektáltad át a ruhatáradat? Eleged van belőle, hogy a ruhatárad nagy része használaton kívül van, hiszen úgyis mindig a kedvenc ruháidat hordod? Akkor itt az idő, hogy szelektálj!

Hogyan álljak neki?

A netet bújva számtalan módszert találni, amelyek mentén nekiállhatsz a gardróbfrissítésnek, melyek közül méltán az egyik legnépszerűbb manapság Marie Kondo módszere, másnéven a „konmari” módszer. Ez a metódus több szempontból is többet nyújt, mint egy szimpla szelektálás: Maria Kondo lényegében azt vallja, hogy a szükségtelen dolgok elengedésével életed más területei is megtisztulnak majd. Illetve ami a gyakorlati oldalát illeti: ha jól szelektálsz, akkor életedben csak egyszer kell rendet raknod, utána már csak fenntartanod kell – és az is megy majd könnyedén, mint a karikacsapás!

Alapelvek a „konmari” módszerben

Konmari módszerének több sarkalatos pontja van mind ami a szelektálás menetét, mind a ruhák konkrét tárolási módját illetően. Ezek közül a teljesség igénye nélkül a legfontosabbak:
● Az első (és egyben egyetlen) szelektálásnak úgy állj neki, hogy minden ruhádat borítsd a szoba, vagy az ágy közepére. Igen, mindet! Még a szennyest is! Ugyanis csak így fogod tudni igazán, hogy mennyi ruhád is van valójában.
● Szelektálj és csak azokat a ruhákat tarts meg, amelyeket szeretsz és amelyek viselésükkel valódi örömet okoznak!
● Tárolás terén is konkrétumokat tanácsol Marie Kondo: csak azokat a ruháidat tartsd fogason felakasztva, amiket nagyon muszáj! Minden más ruhát a konmari módszer szerint állítva, hajtogatva, komódban, fiókokban tárolunk. Ez így egy sokkal átláthatóbb rendszert ad, amit könnyebb fenntartani és te is sokkal jobban képben leszel, hogy milyen ruháid vannak. Így egyébként egyszerűbb lesz megállni azt is, hogy túlvásárold magad, hiszen a fiók majd határt szab a túlzott vásárlásodnak is.Az a legendás kapszula gardrób

Szintén nagyon népszerű módszer a ruhacsökkentésre a kapszula gardrób kialakítása. Ez lényegében annyit jelent, hogy a ruhatáradban található minden darab egymással jól párosítható kell, hogy legyen. Így viszonylag kevés ruhából lehet komplett és változatos gardróbot kialakítani.

Bármelyik módszer mentén is haladj, az eredmény frissítő, üdítő lesz! Végre öröm lesz ránézni letisztult ruhatáradra, mely divatos, szívedhez közel álló darabokkal lesz tele!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.

2022. Június 24. 11:15, péntek | PR

Mennyit aludjon gyermekünk – egészséges mennyiség és minőség

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mindenki számára fontos egészségügyi okokból. Azonban a gyerekek esetében ez kiemelten fontos ez fejlődésük szempontjából.

2022. Június 23. 15:23, csütörtök | PR

Ismered a népszerűbb szimbólumokat az online slot játékból?

A leggyakrabban használt szimbólumok az online nyerőgépes játékokban

2022. Június 23. 14:23, csütörtök | PR

Futás, kerékpározás a legjobb kardió?

Kardió – az ember vagy imádja, vagy utálja. A legtöbb testépítő és fitneszkövető számára a kardió a zsírégető edzések túlnyomó részét alkotja, különösen a versenyekre való felkészülés során.