Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 11. 08:10, szombat | Helyi
Forrás: Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület

Futólépések a nemzetközi kapcsolatokért

Futólépések a nemzetközi kapcsolatokért

Negyedszer futottak az Esztergomi Futóművek Amatőr SE tagjai múlt vasárnap Bambergben a Világörökség Futáson. A hatodik, egész napos futófesztiválon 12 200 futó állt rajthoz, és mintegy 40 ezer szurkoló volt az utcákon.

Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tagjai május első hétvégéjén immár negyedik alkalommal utaztak Németországba, a Bambergi Világörökség Futásra. Gábor Éva, a klub elnöke elmondta, hogy amióta első alkalommal, 2005-ben hivatalos delegációként eljutottak a kétévente sorra kerülő sportrendezvényre, azóta a klubon belül legendák övezik a versenyt, egyre többen szeretnék saját szemükkel és lábaikkal megtapasztalni, hogy milyen szép és barátságos a város, és mennyire nehéz felfutni a dombokra épült látványosságokhoz. Ebben az évben kísérőkkel együtt huszonhatan utaztak ki Bajorországba, ahol kellemes, napos időjárás és a helyiek hagyományos vendégszeretete várta őket. Szombaton este közös fogadást rendeztek a testvérvárosokból – az ausztriai Feldkirchenből, az angliai Bedfordból, és az olaszországi Kanaltalból – érkezett vendégeknek, ahol Andreas Starke főpolgármesterrel is találkoztak a futók.

Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület bambergi futása

Vasárnap a teljes belvárost lezárták a futóverseny miatt, ami számunkra szokatlan módon egyáltalán nem okozott fennakadást és felháborodást – mesélték a futók.

Ilyenkor minden a futásról szól, mindenki versenyez, vagy szurkol. Délelőtt a helyi óvodások és kisiskolások futásai zajlottak, majd délután következtek a minket is érintő futamok. A 4,4 kilométeres versenyen négyen, a 10,9 kilométeres futáson öten, a 21,1 kilométeres félmaratonon pedig tizenketten álltunk rajthoz. Utóbbi útvonalon összesen 630 méter emelkedőt kellett leküzdeniük a futóknak, miközben megtekinthették egyebek mellett a várat, a dómot és a Margit-szigetre emlékeztető ligetet is.”

Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület bambergi futása

A versenyen szép korosztályos eredmények is születtek: a legrövidebb távon Szálka Éva negyedik, a közepes távon Kis Éva első, Érdy Márta második, a félmaratonon pedig Göbölös-Szabó Julianna első, Érdy Nándor pedig második helyezést ért el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.