Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 12. 18:25, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/kemöh

Gazdaságfejlesztő inkubátorház létesül Esztergomban

Gazdaságfejlesztő inkubátorház létesül Esztergomban

Esztergom mintegy 470 millió forint támogatást kapott, hogy inkubátorház létrehozásával erősíteni tudja gazdasági-társadalmi pozícióját és növelje népességmegtartó erejét.

Újabb sikeres pályázatokról kapott hírt a megyei önkormányzat. A TOP keretében nyertes projekteknek köszönhetően három megyei város – Esztergom, Tata és Komárom – közel 1,3 milliárd forintot fordíthat inkubátorházak építésére.
Az inkubátor házak küldetése, hogy a helyi innovatív gazdasági szereplőknek működési teret biztosítva tudáscentrumként működve erősítse a városok gazdasági- társadalmi pozícióit, népességmegtartó erejét.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy Területi Operatív Programnak köszönhetően ilyen nagy volumenű és a gazdasági élet és vállalkozások szempontjából jelentős beruházások jöhetnek létre szűkebb hazánk városaiban. Fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy a megvalósításhoz nincs szükség önerőre. Kiemelte a helyi önkormányzatok és a megyei önkormányzat szoros együttműködését, mely nélkül nem valósulhatnának meg ezek a hiánypótló beruházások.

Külön szólt arról, hogy Esztergomban, a helyi gazdakörrel való együttműködésnek köszönhetően az inkubátorház a Városi Gazdakör épületében lesz, így egy régóta megújulásra váró épület kap méltó külsőt.

Az inkubátorház egyebek között erősíti a kapcsolatot a helyi gazdasági szereplők között, szakmai segítséget biztosít, nem szelektált iparági kezdő vállalkozások számára, hozzájárulva egy adott területen a vállalkozások fejlesztéséhez és újmunkahelyek teremtéséhez. Az inkubátorház tervezett megvalósulási helyszíne Esztergomban a Simor János utca 63.

Tata 399 459 125forint, Komárom, 399 774 832 forint, Esztergom 469 160 959 forint támogatást nyert. A támogatás összegéből többek között iparfejlesztéshez kapcsolódó szolgáltatói inkubációs tevékenységek céljára használható ingatlanok építésére, közös terek és közös műhelyek kialakítására valamint az inkubációs tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, berendezések, valamint közös műhelyek kialakítására kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT