Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2012. Április 10. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Görögországban terjeszkedne a Gazprom

Görögországban terjeszkedne a Gazprom

Az orosz Gazprom komolyan érdeklődik a görög DEPA áramszolgáltató megvásárlása iránt.

A gázipari óriáscég olajipari leányvállalata, a Gazprom-Nyefty pedig az eladásra kínált Hellenic Petroleum kőolajipari csoport megvételét fontolgatja.

Alekszander Medvegyev, a Gazprom alelnöke hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy a vállalat hivatalosan is jelentkezett az athéni kormánynál az áramszolgáltató felkínált tulajdoni részére. A Hellenic Petroleum megvásárlásáról a Gazprom-Nyefty elnöke csak annyit mondott a Kommerszant című lapnak, hogy vizsgálják a lehetőséget. Egy névtelenül nyilatkozó illetékes szerint az orosz cég szerbiai érdekeltségébe, az NIS-csoportba integrálná a görög kőolajipari vállalatot.

A görög kormány az idén 11 milliárd euró értékben tervez eladni állami tulajdonrészeket az év végéig, és összesen 20 milliárd euróért 2013 végéig az államháztartás egyensúlyának javítása érdekében.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 12:15, hétfő | Külföld

Petr Pavel: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét - jelentette ki a cseh elnök.

2023. Március 19. 14:46, vasárnap | Külföld

Kreml: Putyin Mariupolban járt

Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.