Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2023. Október 03. 16:29, kedd | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Gyárlátogatást tartottak a dorogi Richterben

Gyárlátogatást tartottak a dorogi Richterben

A múlt héten gyárlátogatásra invitálták a dorogi képviselő-testület tagjait, a városi intézmények vezetőit, a helyi civil szervezetek képviselőit, valamint a regionális média képviselőit.

A Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepén a vállalat és a gyáregység részéről Garai Zoltán főmérnök, dr. Demeter Ádám hatóanyag-gyártási igazgató-helyettes, Kontárné Kozár Ágota, a környezetvédelmi és biztonságtechnikai osztály vezetője, illetve Kárpáti Zoltán a PR-és kormányzati kapcsolatok osztályának munkatársa, míg a város részéről dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a mintegy negyven főből álló delegációt.

A séta az egyes portától indult, és a gyár területén keresztül egészen a kettes portáig tartott. Az első állomáson Garai Zoltán megmutatta, hogy egykor hol álltak a B12 gyártásához szükséges építmények. Elmondta, hogy ez a tevékenységük már 2006-ban megszűnt, így az épületek elbontása után azóta a területet parkosították. A résztvevőknek bemutatták továbbá az új tartályparkot, valamint a gyártóüzemeket.

A gyár saját tűzoltóbázisa előtt Szegvári József a létesítményi tűzoltóság tagja bemutatta a jól felszerelt járműparkot, valamint az általuk használt modern eszközöket. Kiemelte, hogy mindenkinek saját, a kor követelményeinek megfelelő professzionális védőfelszerelése és légzésvédő állarca van.

Kozár Ágota a létesítményi, azaz a gyár saját tűzoltósága előtt visszaemlékezett a két héttel ezelőtti tűzesetre. Megjegyezte, hogy a dorogi tűzoltók felkészültségének és gyorsaságának köszönhetően mindössze tizennégy percig tartott, míg a riasztástól számítva szakszerűen eloltották a lángokat az egyik üzem tetején. Hozzátette, hogy a MoLaRi rendszer azért nem kapcsolt be, mert a lakosságot nem érintette semmi, ezért teendője nem volt. Az egyik üzem tetején az elektromos kábelek és a szigetelés égett, vegyi anyaggal kapcsolatos tűz nem keletkezett. Kiemelte az is, hogy a MoLaRi rendszert a katasztrófavédelem működteti.

A résztvevők a tűzoltóság után láthatták azt is, hogy elkezdődött egy új labor építése. Végezetül a vállalat vezetői a rendezvényházban, egy prezentáció keretén belül mutatták be a Richter, mint magyarországi irányítású nemzetközi vállalat töretlen fejlődését, terveit, valamint a dorogi gyár működését, további fejlesztési elképzeléseit.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 07:45, péntek | Helyi

Lázár János: az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformja készül

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán Csoporttal - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.