Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 21. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Gyermekfelügyelő csempészett be kábítószert a javítóintézetbe

Gyermekfelügyelő csempészett be kábítószert a javítóintézetbe

Vádat emeltek egy gyermekfelügyelőként foglalkoztatott férfi ellen, aki kábítószert csempészett be a nagykanizsai javítóintézetben elhelyezett fiataloknak

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Pirger Csaba arról számolt be, hogy a 25 éves nagykanizsai férfi tavaly májustól dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Nagykanizsai Javítóintézetében gyermekfelügyelőként. Pedagógiai képzettsége nincs, és mivel életkorban közel áll a javítóintézetben elhelyezett fiatalokhoz, "tévesen értelmezett empátia alakult ki" benne, amivel a felügyelete alá tartozó neveltek bizalmába kívánt férkőzni.

Egy 18 éves és egy 19 éves fiúval bizalmi viszonyt alakított ki, segítették is a munkáját, ezért a férfi úgy döntött, hogy "megjutalmazza" őket. Tavaly nyáron, egy éjszakai műszakra érkezve egy cigarettásdobozba rejtve - Nagykanizsán ismeretlen forrásból beszerzett - speedet csempészett be. A rendészeti vezetőnek a takarodó után a biztonsági kamerákon tűnt fel a gyermekfelügyelő és néhány fiatal találkozója.

A látottak miatt ezután az intézetvezetővel közösen mentek be a fiatalok szobájába, amelynek átvizsgálásakor megtalálták az elfogyasztott amfetamintartalmú por nyomait és maradványait, illetve egy - a neveltek számára nem engedélyezett - mobiltelefont is találtak, amelyet szintén a gyerekfelügyelő adott a fiúknak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség gyermekvédelmi intézményben közfeladatot ellátó személyként, csekély mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.