Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 08. 07:34, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Gyermekotthonból telefonált a gyárba, hogy bomba fog robbanni

Gyermekotthonból telefonált a gyárba, hogy bomba fog robbanni

A közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat a tatabányai ügyészség azzal a fiatalkorú lánnyal szemben, akit kiskorú barátja vett rá arra, hogy telefonon azt közölje, hogy bomba fog robbanni egy esztergomi gyárban.

A közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lány barátjának apját 2020. május 28-án 1 év 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért 2019. június 21. napján telefonon arra törekedett rábírni 14 éves, nevelése, felügyelete, gondozása alatt nem álló, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit. A telefonszámot ezt követően a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a férfi a gyermekének üzent.

A fiatalkorú lány 2019. június 21-én 13 óra körüli időben a gyermekotthonból felhívta a férfi által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve. A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett – részletezte az esetet az ügyészség.

A fiatalkorú lány ismeretlen helyen volt, ezért az esztergomi rendőrség vele szemben az eljárást elkülönítette. Az elkülönített ügyben a fiatalkorú lány tartózkodási helyének megállapítása után folytatódhatott a nyomozás.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a fiatalkorú lányt bocsássa próbára, és állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Korábbi cikkek:

Körözött autótolvajt kaptak el Esztergomban

Buszsofőrökre támadt két bedrogozott férfi Esztergomban – Vádat emeltek

Többször is elhajtott a benzinkútról fizetés nélkül a visszaeső férfi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT