Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 11. 12:42, vasárnap | PR

Gyorsan új lakást varázsolhatsz ezzel a tapétával

Gyorsan új lakást varázsolhatsz ezzel a tapétával

Egy teljes lakás hangulatát megváltoztatni elég nehéz, de a tapéta váltása az az egyszerű művelet, amivel ezt villámgyorsan megteheted.

De van egy még ennél is varázslatosabb tapéta, amivel még gyorsabb és drámaibb hatást érhetsz el.

A tapétát nem mindenki szereti, mert macerás a felragasztása és alaposan elő kell készíteni a falat. A festés könnyebben megy – de sokkal unalmasabb is. Van azonban egy olyan különleges tapéta, amivel gyorsan tudsz dolgozni és egészen fantasztikus látványt nyújt.

Mi ez a különleges tapéta?

A tapétákkal általában a szoba minden falát egységesen beborítjuk. Érdekes megoldás, ha csak egy falfelület kap tapétát. Ezzel különleges hatást tudunk elérni és akár az adott tér funkcióját is jelezhetjük. Ez alapvetően bármilyen tapétával elérhető, de a fotótapéták egy ennél sokkal különlegesebb varázslatot hoznak a lakásba.


Mi az a fotótapéta?

A fotótapéta kicsit olyan, mint egy óriásposzter, ami a teljes falfelületet beborítja. Fotótapéták már elképesztően látványos kivitelben is készülnek a dzsungel mintától kezdve az absztrakt formákon át egy gigászi virágig, amivel designer hangulatot tudunk a lakásba csempészni fillérekért.

A fotótapéták sokféle méretben készülnek, hogy kisebb vagy nagyobb, alacsonyabb vagy magasabb falfelületet is ki tudjanak tölteni. A hangsúly itt a kitöltésen van, mert a fotótapéták akkor ütnek igazán, ha a teljes falfelületet úgy tudják kitölteni, hogy a minta szépen illeszkedik és fókuszban marad. Előfordulhat, hogy az egyik oldalából vágni kell, de próbáljunk a falfelület méretéhez legpontosabban illeszkedő tapétát választani.

Amit érdemes szem előtt tartani

Könnyen elcsábul az ember, mert a fotótapéták egyszerűen ellenállhatatlanok. A harmonikus összhatás érdekében azonban néhány alapvető elvet érdemes szem előtt tartani.
• A rendkívül látványos fotótapéta mellé egyszerűbb berendezést érdemes rakni, hogy a lakás összképe egyensúlyban maradhasson és ne legyen túlzsúfolt az érzet.
• A padló színe fix, nem változtatható, ezért a tapéta színvilága legyen összhangban a padló színével.
• Ha a szoba korábbi festése nagyon elüt a tapéta színvilágától, akkor előfordulhat, hogy a többi fal színét is változtatni kell, hogy passzoljon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.