Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Január 05. 09:34, szerda | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Gyorshajtással okozott súlyos balesetet

Gyorshajtással okozott súlyos balesetet

Egy esztergomi férfi a megengedettnél jóval gyorsabban vezette az autóját, emiatt a 1117-es úton, a Suzuki gyár előtti kanyarban átsodródott a szemközti sávba, ahol összeütközött az épp arra haladó gépkocsival.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki a sebességkorlátozás túllépésével okozott súlyos balesetet.

A vádirat szerint a férfi 2020. december 30-án a személygépkocsiját Esztergom lakott területén kívül, a 1117-es számú úton vezette. Az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség a 70 km/óra. A sofőr a menetiránya szerinti jobb irányú kanyarívben a megengedett sebességhatárt túllépve 95-100 km/óra közötti sebességgel haladt, amely miatt a jármű stabilitását vesztette.A sofőr bal irányba történő kormányzással kísérelt meg korrigálni, azonban a jármű átsodródott a bal oldali, ellentétes forgalmi sávba, ahol a sértett közlekedett személygépkocsival. A sértett fékezett, és jobbra kormányzott, azonban a sodródó jármű előtt megállni nem tudott, a két gépkocsi összeütközött.

Az ütközés következtében a vétlen jármű az út melletti füves területre sodródott.A baleset következtében a vétlen sofőr 5 hét alatt gyógyuló kéztörést szenvedett el. A balesetet okozó férfi a személygépkocsija jobb első ülésén utast szállított, aki 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 14:08, csütörtök | Kék hírek

Tizenhatszorosan körözték, elfogták

A fővárosi nyomozók elfogták a tizenhatszorosan körözött férfit.

2022. Május 19. 07:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték az élettársát meggyilkoló nagyari férfit

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly májusban féltékenységből halálra szurkálta élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyarban.

2022. Május 18. 15:02, szerda | Kék hírek

Bozótvágóval rabolta ki idős áldozatát

Őrizetbe vették a nyomozók a berekböszörményi rablás feltételezett elkövetőjét.

2022. Május 17. 15:08, kedd | Kék hírek

Csúnyát kihasználta az idős, beteg nőt

Őrizetbe vettek egy férfit a lenti rendőrök.