Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2012. Szeptember 21. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: lvp/fotók: Szentgyörgymezői Olvasókör

Győztesek, finomságok, élmények az ötödik Méz-Napon – videó

Győztesek, finomságok, élmények az ötödik Méz-Napon – videó

Ötödik alkalommal rendezte meg Méz-Napját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely múlt szombaton előadásokkal, kézműveskedéssel, mézzel készült sütemények versenyével várta az érdeklődőket.

A Szentgyörgymezői Olvasókör ötödik Méz-Napja, melyet ezúttal is Mudrák Béla emlékének ajánlottak a szervezők, Szabó Anna népmesemondó meseelőadásával kezdődött, ezt követte a korábban kiírt gyermekrajz-pályázat eredményhirdetése. B. Kovács Ildikó és Polgár József alkotta zsűri első díjjal jutalmazta Ujvári Tímeát, a kiíráson másodikként ismerték el Horváth Samuélát, harmadikként pedig Újfalvi Ildikót. Kubovics Lili a különdíjat vehette át, a jutalmakat pedig Mudrák Béla ajánlotta fel a legjobbaknak. Mellettük Hernádi Zsuzsanna, Csombók Borostyán és Kovács Petra, Erős Gábor, FIFA-asszisztens külön ajándékait kapták meg.

Közben természetesen a méhészkedés rejtelmeibe is betekinthetnek a jelenlévők, akik egyebek közt kézműveskedethettek, mézeskalácsot süthettek, és persze kóstolgathatták a különféle mézeket, mézből készült ételeket, mint a mézszörpöt és mézfagylaltot.

A kóstolás ráadásul a mézzel készült sütemények verseny zsűrijének kötelező is volt, Tóth Tamásné és Mudrák Béla pedig természetesen díjazta a megmérettetésen a legfinomabb sütemények készítőit. Az első helyen Becse Andrásnét és diós-tejfölös mézesét jutalmazta a zsűri, a második lett Balig Zsuzsanna mézestekercsének köszönhetően, míg a harmadik ugyancsak Becse Andrásné, de mézeskuglófjával.

A nap elmaradhatatlan programja volt a mézek, mészkészítmények kóstolása mellett a mézvásár és méhészeti eszközök bemutatója. Mindemellett pedig a Környezetkultúra Egyesület – Élj zölden! programjával – a környezettudatos háztartásokra is felhívta a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.