Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Október 30. 10:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Gyurcsány szerit lesznek a baloldalon közös egyéni jelöltek

Gyurcsány szerit lesznek a baloldalon közös egyéni jelöltek

Gyurcsány Ferenc szerint létrejön a megállapodás arról, hogy az egyéni választókerületekben egy közös baloldali jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben. A DK elnöke a TV2 Mokka című műsorában beszélt erről szerda reggel.

Mint mondta, nagy tétekben merne fogadni arra, hogy legkésőbb a választások előtti hetekre, legalább az egyéni választókerületek esetében megállapodnak, hogy kölcsönös visszaléptetésekkel csak egy jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben.
Gyurcsány Ferenc hivatkozott felmérésekre, amelyek szerint a kormányváltást akaró választók háromnegyede a jelenleginél szélesebb összefogást szeretne baloldalon és túlnyomó többségük szerint az összefogásban helye van a DK-nak is.
Korábban Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője egyaránt úgy nyilatkozott, hogy az október 23-i baloldali nagygyűlésen történtek után - amikor a tömeg összefogást skandált Mesterházy Attila felszólalásakor és Gyurcsány Ferenc bírálta az Együtt-PM és az MSZP előző napon kötött választási megállapodását - nem tartják lehetségesnek a két párt közötti megállapodás kibővítését a DK-val.
A DK elnöke a bajai videó megrendelésével az MSZP-t vádoló Kőrös Gusztávra, a DK korábbi tagjára célozva úgy fogalmazott a Mokkában, hogy inkább Mesterházy Attilának hisz, mint "egy ilyen fickónak".
Kijelentette, bíróság döntés nyomán eddig egyedül a Fidesznek van papírja arról, hogy csalt a bajai időközi önkormányzati választáson. Ha most Mesterházyt "sározzák" egy vád alapján, a bírósági ítélet után miért nem mondott le a Fidesz elnöke - kérdezte Gyurcsány Ferenc.

Címkék: Pártok-DK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket