Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 07. 12:51, szerda | Helyi
Forrás: Facebook

Ha látod a fiamat az esztergomi Tescoban, kérlek, hagyd békén! - Egy édesanya felhívása

Ha látod a fiamat az esztergomi Tescoban, kérlek, hagyd békén! - Egy édesanya felhívása

Ha látod a fiamat az esztergomi Tescoban, kérlek, HAGYD BÉKÉN!
Nem keres semmit, nincs rosszul, ne akarj segíteni!
Autista, és a hűtőzúgást hallgatja!

A Facebookon jelent meg egy esztergomi édesanya felhívása, amelyben arra kéri a helyi áruházlánc vásárlóit, hogy a hűtőpultnál álldogáló, abba behajoló, vagy előtte a földön hosszasan üldögélő fiát hagyják úgy, ahogyan ott van.

Feltehetően többen gyanakodtak már rosszullétre, vagy gondoltak arra, hogy a fiú nem talál valamit.
Az édesanya posztjából kiderült, hogy fiatal fiú autista. Az ezzel a rendellenességgel élők többsége az idegenek jelenlétét, a hétköznapi gesztusokat is fenyegetésnek élhetik meg.

Számukra az állandóság, a körülöttük élők minél kiszámíthatóbb viselkedése létfontosságú, ezért, ha a megszokottól eltérő környezetbe kerülnek, pl. bevásárlás, utazás során, akkor a számára idegen személyek kérdései, vagy segítségnyújtási kísérlete ijesztő cselekedet lehet.

Az autista emberek másképp érzékelik a világot, másként viszonyulnak embertársaikhoz – hogy ez pontosan miben merül ki, az nagyon változó.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.