Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 07. 14:19, hétfő | PR
Forrás: (x)

Ha vagány fürdőszobát akarsz, ne feledkezz meg a wellness fényekről sem!

Ha vagány fürdőszobát akarsz, ne feledkezz meg a wellness fényekről sem!

A fürdőszoba az a terület, ahol a világítás nagyon fontos. Az arcápoláshoz erős fehér fény kell, egy relaxáló fürdőt azonban színes fényekkel is kísérhetünk.

Bárhová is kell tehát világítást telepíteni a fürdőszobában, megfelelően kell kiválasztani az eszközöket, hogy megelégedve használjuk a mindennapokban!

Természetes napfény az ablakból

A legjobb a természetes fény, a legtöbb magyar fürdőszoba azonban sajnos csak kis méretű ablakkal rendelkezik. A napfény tehát csak nagyon kis mértékben gondoskodik fényellátásról, mindenképpen a mesterséges világítóeszközökhöz kell nyúlnunk.

Mesterséges fény a plafonról

Ha helyiség világításról van szó, a legjobb döntés a mennyezeti lámpák alkalmazása. A fürdőszobai lámpák a vízvédelmi követelményeknek is eleget kell tegyenek. Legtöbbször egyszerű megjelenésű, kör alakú, melegfehér fényű, műanyag búrás, szigetelt lámpatestek szerelhetőek fel ide. Legalább IP44 minősítéssel kell rendelkezzen, amely azt jelenti, hogy a búra fröccsenő víz ellen védett és a rá csapódó nedvesség nem tesz kárt a lámpatestben.

A tükör mellé telepített helyi világítások is hasznosak, hiszen oda irányítják a fényt, ahol szükségünk van rá. Erre a feladatra válasszunk olyan fali lámpákat, amelyek fénye az arcunk felé irányul, miközben nem kápráztat.

A hangulatvilágításokhoz a LED fényszalagokat ajánljuk. Ezeket elhelyezhetjük az álmennyezetben. A párkányon végigfuttatott LED csík lágy hangulatfénnyel öltözteti fel a helyiséget.

Színes fények, akár egy wellnessben

A hangulatfényhez RGB LED szalag is használható! Ez a speciális LED szalag képes szinte bármilyen színnel világítani, legyen igényünk akár egy melengető piros, akár egy hűsítő kék szín. Mintha csak egy hangulatos wellness szállodában lennénk, a színváltós fények kellemes háttérvilágítást nyújtanak a spa élmény megteremtéséhez. Ne feledkezz meg az illatos fürdőolajokról és a pihentető zenéről sem, hogy az ellazulás teljes legyen.

A LED fénycsík telepíthető a fürdőszoba bármely részére. Gyakori megoldás a mennyezeti rejtett világítás. Ilyenkor vagy gipszkarton szerkezet, vagy díszléc nyújt alátámasztást a fényeknek. A fürdőszobai mosdószekrény és akár a fürdőkád is ellátható LED fényekkel. Minden esetben vegyük figyelembe a fürdőszoba nedves-párás jellegét, mert emiatt csak vízálló világítást szabad ide beszerelni. A kültéri LED szalagok, vízállóságot biztosító LED profilok és kültéri lámpatestek tökéletesek lesznek. Bármilyen ötletre is van szükség, bátran keressük fel az ANRO Épületdíszítés Webáruházat, ahol számtalan inspirációt találhatunk a modern fürdőszoba kialakításához, továbbá szakszerű segítséget a termékek beszerzésében is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.