Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 08. 10:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Hagyatéki eljáráson bukott meg a szomszédja örökségéből élő férfi

Hagyatéki eljáráson bukott meg a szomszédja örökségéből élő férfi

A 26 éves férfit a csepeli nyomozók azzal gyanúsítják, hogy betört néhai szomszédjához, és ellopta az autóját is.

A csepeli rendőrök 2020. október 1-jén egy hagyatéki eljárásról kaptak értesítést, miszerint egy augusztusban elhunyt férfi hagyatékából hiányzik egy gépkocsi kulcsa. A nyomozók felkeresték az elhunyt lakhelyét, majd az adatgyűjtések során kiderítették, hogy a néhai tulajdonos – munkásszállón bérelt – szobájába betörtek, és onnan több műszaki cikket és egy autót is elvittek – közölte a rendőrség.

A nyomozók rövid időn belül azonosították az elhunyt szomszédságában élő 26 éves budapesti K. Szabolcsot, aki a gyanú szerint szomszédja halálát követően betört a férfihez, és ellopta laptopját, valamint szerszámgépeit. A nyomozás adatai szerint K. Szabolcs a szálló szobájában magához vette az elhunyt autójának kulcsát is, és a lopott gépkocsit közel egy hónapig használta. Az autótól végül azért vált meg 26 éves használója, mert az meghibásodott. A nyomozók a hagyatékból hiányzó lerobbant járművet egy galgamácsi településen találták meg, valamint a férfi egyik ismerősénél megtalálták a lopott laptopot is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K. Szabolcsot október 4-én éjjel elfogták, majd lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, kihallgatása során elmondta, hogy az ellopott – közel 1 millió forintot érő tárgyakat – értékesítette, és az abból szerzett pénzt azóta felélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.