Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 06. 08:53, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Halálos tragédia – újabb balesetek

Halálos tragédia – újabb balesetek

Egy halálos, három súlyos, egy könnyű és négy anyagi kárral járó közúti baleset történt az elmúlt 24 órában a megyében. Csúsznak az utak, a városok belterületén is találkozhatnak a járművezetők lefagyásokkal.

Ma, december 6-án kora reggel Bakonysárkány belterületén, a Kossuth Lajos utcában csúszott meg egy kisteherautó, mely ezt követően felborult. A vezető beszorult az autóba, de az elsődleges adatok szerint nem sérült meg súlyosan.

Szerdán Héreg és Bajna között két személygépkocsi ütközött frontálisan. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az Opel személygépkocsit vezető 51 éves tatabányai asszony járművével megcsúszott az úton, áttért a menetiránnyal szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött a Bajna felől Héreg irányába közlekedő Trabantnak, melynek 78 éves tatabányai vezetője a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Komáromban nyolcan sérültek meg, köztük egy 12 éves gyermek is szerda délután, mikor két személy személygépkocsi összeütközött. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Komáromi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya.

Télen a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az évszakban a legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok okozzák. Az előrejelzések szerint december 6-tól hózáporokra és fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani, ezért fokozott óvatossággal kell közlekedni. A száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, mely körültekintést és fokozott figyelmet kíván. Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak. A korai sötétedés miatt kiemelt figyelmet kell fordítani a világítóberendezések kifogástalan állapotára.

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Mindenkor biztosítani kell a gyalogosok elsőbbségét a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, és fokozott figyelemmel kell lenni a figyelmetlenül az úttestre lépőkre. Esős, havas időben gyakran képződnek „pocsolyák” az utak felszínén. Ezért esős időben fokozott figyelemmel, és amennyiben lehetséges, a pocsolyák kikerülésével, továbbá a haladási sebesség csökkentésével kell vigyázni a gyalogosokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.