Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. November 22. 14:37, kedd | PR
Forrás: (x)

Hálószoba téliesítve - a nyugodt alvásért

Hálószoba téliesítve - a nyugodt alvásért

A hálószoba optimális hőmérséklete a jó alváshoz 18° C kellene legyen, de sokan ennél melegebb helyisegekben alszanak. Néha még akkor is túlfűtjük a lakást, amikor fáradtak vagy szomorúak vagyunk.

Az állandó hőmérséklet jót tesz nekünk.

Vannak hálószobák, amelyek első ránézésre hidegnek tűnnek, pedig csak ridegek. Ezt a hatást a berendezésben használt anyagok keltik. Ha melegebbé szeretnék varázsolni a hálószobánkat, itt jön néhány ötlet, amelyektől biztosan az otthon melegére asszociálunk majd. Melegítsünk vizuálisan is.

Melegítsünk színekkel

Lakberendezési tanácsadók leginkabb a kék és zöld színek árnyalataira esküsznek, amelyek nem serkentik az agyműködést elalvás előtt, természetközeliek, nyugtatnak.

Aki erről nem akar lemondani, kisebb meglegszínű textilekkel, tárgyakkal dekorálhat a meleg hatás érdekében. Ezek a hideg lejártával pedig cserélhetőek.

Ha színek, akkor figyeljünk a színek mélységére. Minél telítettebb egy szín, annál súlyosabb hatást kelt. A légies árnyalatok hűvösséget sugároznak. Válasszunk mélyzöldet, vagy barnát, esetleg ha mintát is használunk, az enyhe térhatással teszi mélyebbé, ezzel melegebbé a látványt, kellemesebbé a hőérzetet.

Merészebb megoldásnak számít, ha a falakat is színre festjük, itt előre tervezzük meg, milyen lakásdekorációval, textillel lesz társítható, hogy egész évben élvezhessük téli vagy nyári változatban is szobánkat.

Körülölelnek a textilek

Az sem mindegy, hogy milyen textilt használunk. Az anyagválasztás befolyásolja a szín árnyalatát mélységét. Válasszunk pamutot, vászont, gyaplyút, ne rettenjunk el a fodros vagy szőrmés megoldásoktól sem. Tartós és dizájnos ágyneműk sokaságából választhatunk, ha jól körülnézünk az interneten.

Segít a hőérzetünkön az is, ha a teret több felületen is textil fedi. Ilyen például a plafontól földig érő függöny és sötétítő, ami mellesleg szigetel is, ha azt behúzzuk éjszakára. A földig érő ágytakaró vizuálisan tölti a teret, főleg, ha üres az ágy alatti tér, ami egyébként azért ajánlott, hogy a matrac rendesen szellőzzön. Ha ide még egy jól választott szőnyeg is kerül, teljes lesz a kép és a kényelem. Jól kiegészítik mindezt az ízlésesen megválasztott paplanok és párnák.

Használjunk esetleg több díszpárnát, egy puffos fotelt, ezt is egy a karjára dobott takaróval lehet még fokozni, ami funkcionális is.

Hangulatlámpák, mécsesek

A teljes hatásért szerezzünk be állítható fényerősségű éjjeli lámpát, amelynek fényét magunk szabályozzuk az elérni kívánt hangulatnak megfelelően. Legyen reggeli és esti fényerősség, az egyik felébreszt, és energiával tölt fel az induló napra, a másik átvezet a rohanásból a pihenésbe, megnyugtat és áthangol. Ha éjjeli felkeléshez van szükségünk fényre, válasszunk valami egészen halvány fényű mécsest, amely biztosan nem veri ki az álmot a szemünkből, de segít tájékozódni a bútorok között.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 10:34, péntek | PR

Ha van weboldalad, ezt 2023-ban meg kell tenned

Időben fel kell készülnöd a jövő évre, ha van weboldalad, vagy webshopod és nem csak Esztergom környékén, de országosan számítasz forgalomra.

2022. November 25. 10:33, péntek | PR

6 hely, ahol mindenképpen készíts fotót, ha Las Vegasban jársz

Napjainkban a közösségi oldalak népszerűsége töretlen. Ha te is szereted kitenni ezekre a legjobban sikerült képeidet, akkor mutatjuk is, hogy hol, milyen helyeken készíts képet, ha Las Vegasban jársz!

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.