Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2020. Május 09. 07:02, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hamarosan nyithat a strand és a Pala - Az Öböl Beach már most!

Hamarosan nyithat a strand és a Pala - Az Öböl Beach már most!

A távolságot meg kell tartani a strandokon is!

A koronavírus-járvány miatti korlátozások több előírását is enyhítette hétfőtől a kormány, ennek keretében kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és állatkertek, látogathatók lesznek a közterületek és a parkok, a vendéglátóhelyek kerthelyiségükben, teraszukon fogadhatnak vendégeket.

Esztergomban hamarosan megnyithat a Szent István Strandfürdő és a Palatinus-tó is.

A strand nagymedencéje fölül szombaton kerül le a buborék, de már minden kötelező feladatot elvégeztek a fürdő munkatársai és felkészült a szezonra a létesítmény. Így akár egy hét múlva ki is nyithat a hatósági engedély függvényében.

A Palatinus-tóban pedig szintén hamarosan fürödhetünk. Szombaton a hatóság végrehajtja a csúszda műszaki ellenőrzését, majd jövő szerdán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) elvégzi a nyitási eljárást, azt követően pedig akár két héten belül nyithat a Pala is.

Az Öböl Beach már nyit

Öböl Beach viszont most szombaton nyit. Minden hétvégén nyitva lesz 12 órától 18 óráig májusban, ebben a hónapban a belépés ingyenes. Június 1-től viszont indul a hivatalos strandszezon belépővel.

A járvány előírások itt is élnek, és minden szolgáltatás elérhető lesz.

Fotó: Szalánczay Péter

Szabályok a strandokon

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a távolságot meg kell tartani a strandokon is.Hozzátette, a kültéri medencéket legjobb, ha csak úszásra használjuk, próbáljuk hanyagolni a vízi játékokat.

„Fontos hogy a fürdő üzemeltetőjénél figyelembe vegyük azt, hogy mennyi az egy idejű maximális terhelhetőség. Ez a medencéknél úgy számítható ki a jelenlegi járványügyi helyzetben, hogy egy főre legalább négy négyzetméternyi vízfelület kell jusson” – hangsúlyozta.

Korábbi cikkek:

Már a Pala is készül a szezonra, de egyelőre csak egy teknős a vendég – FOTÓK

Korlátozza Esztergom a vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitvatartási idejét

Fotó: Szent István Strandfürdő facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 07:05, szombat | Helyi

A Lengyel Függetlenség Napja alkalmából Gnieznoba látogatott városunk küldöttsége

A november 11-i függetlenségi ünnepre Gniezno városa és Tomasz Budasz polgármester meghívására négyfős esztergomi delegáció utazott lengyel testvérvárosunkba.

2021. November 26. 15:34, péntek | Helyi

Felújították az esztergomi Szent Vince Szociális Otthont

Csaknem 300 millió forintos Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból újulhatott meg a Szent Vincéről elnevezett, a Szatmári Irgalmas Nővérek által működő szociális otthon, ahol 73 idős embert gondoznak.

2021. November 26. 07:31, péntek | Helyi

Betegség miatt ismét elmarad Hobo előadói estje

A Féja Géza Közösségi Ház sajnálattal tájékoztat minden érdeklődőt, hogy a november 11-re, majd december 8-ra meghirdetett Hobo előadói est betegség miatt február 24-én kerül megrendezésre.

2021. November 25. 17:39, csütörtök | Helyi

Új esztergomi modellel debütál a Suzuki

A cégcsoport 2022-ben tovább növeli magyar gyártású hibrid kínálatát. Online bemutató keretein belül debütált világszerte az új S-CROSS november 25-én.