Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 06. 00:13, kedd | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Hamarosan öt utcában indulnak meg felújítási munkálatok

Hamarosan öt utcában indulnak meg felújítási munkálatok

Rég halogatott útfelújítások kezdődnek meg több helyen is Esztergomban, erről Hernádi Ádám tájékoztatott Facebook oldalán.

A városvezető azt írta bejegyzésében, hogy a július 15-i munkaterület átadás után elsőként a Csoóri Sándor utca Aranyhalas tanyáig tartó szakasza (régebben a 0736 helyrajzi számú, Külső Bánomi út nevet viselő közterületet) rendbetétele kezdődik meg, ezt követi a Temesvárra utca, a Diósvölgyi út első szakasza, a Gesztenyés utca, végül a Deák Ferenc utca felújítása a Pór Antal térig, amely a tervek szerint a jövő nyárra készül majd el.
A munkálatokat a Strabag végzi el és a Belügyminisztérium 436 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából valósulnak meg.
Hernádi Ádám bejegyzésében arra is utalt, hogy a jövőben - a lehetőségre álló források függvényében - további problémás útszakaszok is felújításra kerülnek.

„Azon utcák lakóinak sem kell elkeseredni, akik a jelenlegi ütemből kimaradtak, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérjük az új pályázatokat és a lehetőségekhez mérten a város által biztosított önerő mellett igyekszünk minden helyszínhez biztosítani a szükséges plusz forrásokat. Városunkban mindezek mellett kidolgozás alatt áll egy útfelújítási és fejlesztési koncepció, melyet hamarosan az érintett utcák lakóival is ismertetünk.” -Írta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.