Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Április 11. 17:01, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Hamis házassági ajánlattal csalt ki milliókat egy esztergomi nő és lánya

Hamis házassági ajánlattal csalt ki milliókat egy esztergomi nő és lánya

Hamis házassági ajánlattal csalt ki egy férfitól mintegy 2,5 millió forintot egy esztergomi nő és lánya. A bíróság mindkettőjüket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte szerdán.

A két nő nem dolgozott, jövedelmük, megtakarításuk nem volt, 2016-ban több százezer forintos közüzemi tartozást halmoztak fel – közölte a Tatabányai Törvényszék.

Ezt követőn jött az ötletük, hogy becsapnak egy idős, leszázalékolt, személyiségzavaros, kazincbarcikai férfit.

A sértett otthonából azért utazott a vádlottakhoz, hogy az elsőrendű vádlott által hirdetett autót megvásárolja. A férfi 550 ezer forinttal utazott Esztergomba, 360 ezer forintért megvásárolta az autót. A vásárláskor otthon volt az elsőrendű vádlott lánya is, így a sértett mind a kettőjüknek beszámolt az életéről, elmondta nekik, hogy egyedülálló.

A vádlottak ekkor roma nyelven kommunikálva megbeszélték egymással, hogy becsapják a sértettet és megszerzik a pénzét. Eltervezték, hogy a másodrendű vádlott színlelt házassági ajánlatot tesz a sértettnek, felajánlja neki, hogy éljenek együtt, miközben a valóságban a másodrendű vádlott 2011 óta élettársi kapcsolatban élt, három közös gyermeket neveltek a párjával – írta a törvényszék.

A másodrendű vádlott közölte a sértettel, hogy szeretne vele élni, mert nagyon szimpatikus neki. A férfi hitt a nőnek és elfogadta az ajánlatot. Ezt követően a vádlottak különböző indokokkal összesen közel 2,5 millió forintot (majd 2 millió forint készpénz és több mint 500 ezer forintnyi ingóságot) csaltak ki a sértettől.

Az Esztergomi Járásbíróság április 10-én hozott ítéletében társtettesként folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 1 év – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, a másodrendű vádlottat pedig 1 év 7 hónap – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlottak és védőik 3 nap gondolkodási időt kértek.

Címkék: ítélet, csalás, esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.