Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Március 11. 07:25, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Hamis jogosítvány cseréjét kérte az esztergomi járási hivatalban

Hamis jogosítvány cseréjét kérte az esztergomi járási hivatalban

Az Esztergomi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy külföldi állampolgárságú férfival szemben, aki hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar vezetői engedélyre.

A külföldi állampolgárságú vádlott hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott a könnyebb munkavállalás érdekében egy ismeretlen személlyel megegyezett abban, hogy a segítségével a vádlott nevére 1000 euro ellenében hamis magyar jogosítványt fognak készíttetni – közölte az ügyészség.

A vádlott 2017. augusztus 2-án ezzel az ismeretlen személlyel együtt megjelent a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában, itt a nevére kiállított hamis külföldi vezetői engedélyt nyújtott át, és kérelmezte annak magyar vezetői engedélyre történő cseréjét.

A vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, ezért a kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.