Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2012. November 07. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotó: hamispenzek.hu

Hamis pénz Esztergomban és Dorogon

Hamis pénz Esztergomban és Dorogon

Hamis 10 ezer forintosokkal fizetett egy férfi a közelmúltban az esztergomi piacon, de nem ez volt mostanság az egyetlen ilyen eset, ugyanazon a napon ugyanis egy dorogi vendéglátóhelyen hamis 20 ezres bukkant fel.

Még október 29-én délelőtt fizetett egy férfi az esztergomi piacon hamis 10 ezer forintossal, sőt ezt követően egy másik piacos is hamis bankjegyet fedezett fel kasszájában. Vélhetően ugyanaz az ismeretlen járt nála is, az összefüggést azonban a rendőrség vizsgálja. A hatóság az eseteket követően eljárást indított az ismeretlen tettes ellen. Az eladóknak később az tűnt fel a bankjegyeken, hogy vastagabb volt a papírjuk.

Ugyanazon a napon Dorogon is felbukkant hamis bankó, de 20 ezres címletben, mellyel egy vendéglátó helyen fizetettek ismeretlenek. A gyanús pénzre a pultos lett figyelmes, akinek puhábbnak tűnt a fizetőeszköz, melynél később kiderült, hogy UV fény alatt nem láthatóak rajta a vízjelek.

Mindezeken túl ráadásul Oroszlányban is előkerült hamis pénz, miután november elsején egy 25 éves szárligeti férfi a vasút állomáson egy laptopot adott el, érte azonban a vevő hamis pénzzel fizetett.

A megyei rendőr-főkapitányság az esetek után felhívja a bolttulajdonosok, piacozók és alkalmazottaik figyelmét, hogy a nagy címletű bankjegyekkel való fizetés esetén legyenek rendkívül körültekintők, vizsgálják meg a pénz papírját, a rajta található jelzést, így ugyanis felismerhető a hamis bankó.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.