Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2012. November 07. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotó: hamispenzek.hu

Hamis pénz Esztergomban és Dorogon

Hamis pénz Esztergomban és Dorogon

Hamis 10 ezer forintosokkal fizetett egy férfi a közelmúltban az esztergomi piacon, de nem ez volt mostanság az egyetlen ilyen eset, ugyanazon a napon ugyanis egy dorogi vendéglátóhelyen hamis 20 ezres bukkant fel.

Még október 29-én délelőtt fizetett egy férfi az esztergomi piacon hamis 10 ezer forintossal, sőt ezt követően egy másik piacos is hamis bankjegyet fedezett fel kasszájában. Vélhetően ugyanaz az ismeretlen járt nála is, az összefüggést azonban a rendőrség vizsgálja. A hatóság az eseteket követően eljárást indított az ismeretlen tettes ellen. Az eladóknak később az tűnt fel a bankjegyeken, hogy vastagabb volt a papírjuk.

Ugyanazon a napon Dorogon is felbukkant hamis bankó, de 20 ezres címletben, mellyel egy vendéglátó helyen fizetettek ismeretlenek. A gyanús pénzre a pultos lett figyelmes, akinek puhábbnak tűnt a fizetőeszköz, melynél később kiderült, hogy UV fény alatt nem láthatóak rajta a vízjelek.

Mindezeken túl ráadásul Oroszlányban is előkerült hamis pénz, miután november elsején egy 25 éves szárligeti férfi a vasút állomáson egy laptopot adott el, érte azonban a vevő hamis pénzzel fizetett.

A megyei rendőr-főkapitányság az esetek után felhívja a bolttulajdonosok, piacozók és alkalmazottaik figyelmét, hogy a nagy címletű bankjegyekkel való fizetés esetén legyenek rendkívül körültekintők, vizsgálják meg a pénz papírját, a rajta található jelzést, így ugyanis felismerhető a hamis bankó.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.