Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 12. 10:26, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Hangfoglalás kiállítás hetedszer

Hangfoglalás kiállítás hetedszer

Immár hetedik alkalommal várja az érdeklődőket a Hangfoglalás kiállítás, amelyet idén október 5. és 7. között rendeznek meg a budapesti SYMA csarnokban.

A Hangfoglalás Hangszer-, Hang-, Fény-, Színpad- és Stúdiótechnikai Kiállítás 12 ezer négyzetméteres területén külön hangos és csendes teremben lehet kipróbálni a hangszereket, lesznek szakmai konferenciák és dj workshopok is. Minden eddiginél több zenei eseményen vehetnek részt a látogatók, fellép többek közt az Intim Torna Illegál, a Söndörgő és a Belmondo - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
Mint írták, az Artisjus főleg az előadói, valamint az új internetes jogrendszert érintő kérdéseket, míg a Szerzők Egyesülete a szerzői jogokat fogja boncolgatni különböző beszélgetések keretében. A Magyar Színháztechnikai Szövetség a személyi monitorozás, a hangosítás és a színpadi megvilágítás kihívásait vitatja meg.
A kiállításon résztvevő dj- és produceri eszközöket felvonultató cégek közül többen is tartanak workshopot. Nemcsak kézbe vehetnek egy szintetizátort a kíváncsiskodók, illetve kipróbálhatnak egy kontrollert vagy keverőt, hanem a szakemberek azt is bemutatják, hogy ezek az eszközök mire képesek. Nemcsak a felszerelésekkel, hanem a producerekkel/dj-kkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.
"Rengeteg tehetséges zenei producer van, többen közülük külföldön ismertebbek, Magyarországon nem igazán jutnak szóhoz, nekik is szereplési lehetőséget biztosítunk a három nap alatt" - idézte a közlemény Bernard Tamást, a találkozó szervezőjét.
A Hangfoglalásra látogatók idén csaknem háromszáz zenei esemény közül választhatnak, fellép többek között a Belmondo, az Intim Torna Illegál, a CherryBomb és a Söndörgő. Az érdeklődők találkozhatnak kedvenc előadóikkal, akik hangszerbemutatókat, közönségtalálkozókat tartanak. Nagy Feró, Zséda, Szekeres Adrien vagy Szasza a Zorallból is ott lesz a rendezvényen. A Hangfoglalás minden programja ingyenes.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár