Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 28. 13:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Haragudott a világra, ezért ámokfutásba kezdett

Haragudott a világra, ezért ámokfutásba kezdett

Mintegy hat óra leforgása alatt elfogták a három asszony kirablásával gyanúsítható fiatal férfit a rendőrök.

Győrben, a Győr-szabadhegy városrészben szombaton 12 óra körül három nőt támadott meg egy ismeretlen, piros kabátot viselő férfi, aki a sértetteket megfenyegetve értékeik átadására szólította fel – közölte a rendőrség.

Az ismeretlen elkövető első támadása Győrben a Pannónia utcában történt, amikor egy 47 éves asszonyt nekilökött egy parkoló autónak, őt a nyakánál megragadta és pénze átadására szólította fel. A sértett segítségért kiáltott, amelyet egy közelben lakó személy észrevett, így a férfi elmenekült.

Nem ment messzire az agresszív fiatal, mert rövid időn belül a Mozsár utcában ismét lecsapott, és egy 52 éves nőtől pénze átadását követelte. Az asszony szintén hangos kiabálásba kezdett, ami miatt a támadó megfutamodott, és a rémült nőt hátrahagyva távozott.

Ennyi sem volt elég az erőszakos rablónak, mert Győrben a Rózsák terén is támadásba lendült. Egy ott gyalogló idős asszonyt hátulról fellökött, aki ennek következtében a földre esett, majd az elkövető megragadta a sértett táskáját és azzal a nőt körülbelül 5 métert húzta a földön, közben azt kiabálta neki "ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek". A 83 éves asszonyt két alkalommal combon rúgta, és a kézitáskáját megszerezte, azzal a helyszínről elfutott. A közelben lévő és a bűncselekményt látó szemtanú a piros kabátos férfi után szaladt, őt utolérte, majd visszavette a nő táskáját tőle, amit a tulajdonosának átadott. Az eset során az idős nő megsérült.

A sértettek és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, őt elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.
A 20 éves győri lakossal szemben – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett elkövetése miatt a rendőrök büntetőeljárást indítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elmondta, hogy munkahelyéről aznap elbocsátották, és mivel elvettek tőle valamit, így vágott vissza az őt ért sérelmekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: