Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Szeptember 10. 19:16, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: facebook.com/romaneketelka

Harcsaétel lett idén Esztergom Étele - Több különdíj is gazdára talált

Harcsaétel lett idén Esztergom Étele - Több különdíj is gazdára talált

Idén harcsaétellel a letkési, A rokonok csapat nyerte meg az Esztergom Étele Főzőversenyt. Jó pár különdíj is gazdára talált a gasztronómiai viadalon szeptember 8-án Esztergomban.

Már hatodik alkalommal zajlott le az Esztergom Étele Főzőverseny szeptember 8-án az Ízek-Korok-Hangulatok Fesztivál keretében. Idén 11 csapat mérkőzött meg az ezúttal szorosan sikerült megmérettetésen, melyen először újrakóstolásra volt szüksége. Buday Péter és Jászai Tibor mesterszakácsok végül kiválasztották a legjobbat. Az Esztergom Étele címet idén a letkési, A rokonok elnevezésű csapat harcsa fogása nyerte el. Simon Józsefné, Dénes Péter és Simon Krisztián zöldfűszeres apró lángossal és sáfrányos paradicsomszósszal készítették el a harcsát. A csapat már harmadszor vett részt a küzdelmen, idén azonban sikerült elnyerniük a megemelt, 200 ezer forintos fődíjat.

Különdíjak is gazdára találtak. Esztergom város különdíját a Debrecenből érkező hagyományőrzők kapták, akik Mátyás király korabeli ételt készítettek reneszánsz szakácskönyv alapján. A Donkó Zsófia, Kósa Sándor, Nagy Réka, Lovas Richárd, Lakatos Patrik és Szatmári Dániel alkotta csapat sült sertéstarját készített szőlőlevében mézes-tormás mártással.

A Valeomed Egészségközpont által felajánlott, a legegészségesebb ételnek járó 40 ezer forintos különdíját a táti Fehér Hattyú Szépségszalon versenyzői, Újvári Georgina, Porubszky Melinda, Szalma Szidónia és Tóth Krisztián vehette át az elkészített kacsamellnek köszönhetően, amit káposztás lángossal és gyümölcsraguval tálaltak.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját a dorogi Vadócok, Bartl János, Penyigei Viktor, Penyigei Erika és Kifor Edina nyerték erdei gombával töltött pityókafánkjuknak köszönhetően.

A felvidéki Magyar Közösség Pártja a muzslai Zalaba pincészet különleges borválogatását tartalmazó különdíját az esztergomi Becse Művek vehették át Lukovics Tamástól, az MKP polgármester-jelöltjétől. A csapat ezúttal saját kertjükben termesztett zöldségeiket felhasználva készített tésztás köretet.

Elismerte még a zsűri a legelegánsabb tálalást, amit az AlMi duó, Alberti Zsuzsanna és Milotai Richárd mutatott be. Ételük a püspök úr nagypénteki szerény vacsorája volt, dunai süllőfiléből zöldséges kosárkákkal és cukkinis spagettivel.

A legérdekesebb mártást a B&B Team, Bulfán Miklós és Bosznai Csaba készítette, amit göngyölt, lecsós csirkecomb ételükhöz szolgáltak fel zöldfűszeres palacsintaboglyával.

A legfiatalabb csapat a Dobó Katalin Gimnázium végzős diákjai lettek Szepesi Lola és Szabó Péter vezetésével, zöldséges ágyra fektetett rejtélyes csirkecsomagjuknak köszönhetőn.

Az esztergomi Spejz Étterem a legígéretesebb csapat lett Simonics Ferenccel és Kőrösi-Fehér Krisztiánnal párolt báránycombot készítve, grillezett zöldségvariációval és országalmába töltött lilahagyma csatnival.

A legkreatívabban a tokodi Pap Nándorné Kun Szilvia és Pap Nándor tálalta pisztrángos ravioliját, tejszínes mártásukkal és kerekre formázott töltött tésztakorongokkal.

Kiemelte még a zsűri a szintén letkési Ifjú Kukták Hada csapatot Fazekas Nórával, Fazekas Péterrel, Fazekas Erzsébettel és Steindl-Arató Verával. A versenyzők az Esztergomb(m)ája ételt készítették el sült kacsamájjal és szarvasgombás mézes répapürével.

Az eredményhirdetésen Buday Péter és Jászai Tibor mesterszakácsok mellett Esztergom alpolgármestere, Bánhidy László adta át a díjakat, valamint díszvendégként Völner Pál államtitkár is gratulált a résztvevőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.