Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 27. 07:15, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott a hőség miatt keddre az OMSZ

Harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott a hőség miatt keddre az OMSZ

Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint kedden tovább fokozódik a hőség, az északi, északnyugati tájak kivételével 27 Celsius-fok felett, délkeleten 29 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú intézkedésként elrendelte a hőségriadót.

Békés és Csongrád-Csanád megyére harmadfokú, Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az országos előrejelzés szerint kedden a hajnali 15-23 fokról délután 31-37 fokig melegszik fel a levegő.
Felhívták a figyelmet arra is, hogy hétfő este az északi, északkeleti tájakon, majd kedden napközben az ország északnyugati harmadában zivatarok is kialakulhatnak. Emiatt Budapestre, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Vas megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Az Országos Meteorológia Szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak, péntek éjfélig harmadfokú figyelmeztetést adott ki, vagyis hőségriadót rendelte el Müller Cecília.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.