Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 14. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/police.hu

Harmadik lett a Géza Fejedelem az országos KRIMIT TUD? versenyen

Harmadik lett a Géza Fejedelem az országos KRIMIT TUD? versenyen

Remek hangulatú, színvonalas vetélkedőn mérhették össze tudásukat a diákok.

Kilencedik alkalommal zajlott le november 12-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedője, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont.

Az idei versenyre országos szinten lehetett nevezni, így 7 középiskolás csapatnak adódott lehetőség arra, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérjék össze tudásukat, a médiából már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.

A vetélkedő házigazdája és moderátora a korábbi évekhez hasonlóan Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. A szakmai és művészeti zsűriben mások mellett helyet foglalt Hegedűs D. Géza Kossuth és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, Kiss Ernő Zsolt, a Madách Színház művésze, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Hatala József nyugállományú altábornagy is. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Bozsó Zoltán dandártábornok, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

A rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, Németh Gyula ezredes nyitotta meg, beszédét követően a csapatok ügyesen improvizáltak, a helyzetgyakorlatokat kitűnően oldották meg a vidám hangulatú eseményen.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a Debreceni Ady Endre Gimnázium csapata.
A II. helyen a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákjai végeztek, a dobogó III. fokára pedig az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata állhatott fel.

Az esztergomi csapat tagjai: Hideg Boglárka, Ster Martin, Rózsa Ádám és Bozsák
Botond (különdíjat is kapott).

Kísérőjük és egyben felkészítőjük: Néveri Péter Edvárdné százados, az Esztergomi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.