Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2020. Január 07. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Három vaddisznót gázoltak el egyszerre a 10-esen

Három vaddisznót gázoltak el egyszerre a 10-esen

A baleset még vasárnap történt a 10-es úton Piliscsaba határában, de az eset kapcsán most ismét az óvatos közlekedésre hívjuk fel a közlekedők figyelmét.

Vasárnap este a 10-es úton Piliscsaba határában egy Ford három vaddisznót gázolt el egyszerre – számolt be az esetről a Pilisjászfalui Polgárőrség közösségi oldalán.

Hozzátéve, hogy személyi sérülés nem történt. A polgárőrök tisztították meg az utat az autóról letört törmelékektől, a szerencsétlenül járt vadakat pedig elszállították,

„A kocsi saját lábán távozott a helyszínről. Vonulók, Szentiván, Tinnye, Piliscsaba, Pilisjászfalu polgárőrség” – tették hozzá.

Mit kell tenni vaddal ütközéskor?

A vaddal történő ütközés közlekedési balesetnek számít, ezért az ilyen esetekhez ki kell hívni a rendőrséget. Emellett pedig értesíteni kell a helyileg illetékes vadásztársaságot. Mivel a vadállomány az állam, illetve a vadásztársaság tulajdona, így annak elvitele lopásnak minősül. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ha a vad nem pusztult el az ütközésben és elhagyta a helyszínt, akkor készítsünk fotókat a nyomokról és kérjük ezt az eljáró rendőröktől is a későbbi karrendezés esetleges tisztázása miatt.

Ha az állat nem pusztult el, de nem hagyta el a helyszínt, akkor nem szabad hozzá közel menni, mert a sebzett vad kiszámíthatatlan.

A vadbaleseti károk megtérítésére a Polgári Törvénykönyv „veszélyes üzemek találkozásával” kapcsolatos része az irányadó. Nem vonható senki felelősségre, ha a baleset részvevői: a járművezető, illetve a vad mozgásáért felelős illetékes vadásztársaság is minden tőle megkövetelhetőt megtett a baleset elkerülése érdekében. Így mindkét fél saját maga viseli a balesetben sérült javakban okozott károkat. Ettől eltérő esetben, azonban rendőrségi vizsgálat állapítja meg a fellelősséget.

Fotók: Pilisjászfalui Polgárőrség

Korábbi cikkek:

Buszmegállóba csapódott egy ittas autós Sárisápon

Ezek érdekelték a leginkább az InfoEsztergom olvasóit 2019-ben

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.