Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 19. 11:31, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Háromszáz testvérpárt várnak a szigethalmi ikertalálkozóra

Háromszáz testvérpárt várnak a szigethalmi ikertalálkozóra

Háromszáz testvérpárt várnak a szombati szigethalmi országos ikertalálkozóra, amelyen egy- és kétpetéjű, hármas és "többes" ikrek vesznek részt. A határokon túl is egyre népszerűbb rendezvény szervezői körülbelül ötezer vendégre számítanak.

Az ikertalálkozót a Pest megyei település szabadidőközpontjában rendezik meg. Jakab Judit főszervező az MTI-nek elmondta, hogy színes programokkal készülnek és most először flekkensütőversenyt is rendeznek.
Felidézte, hogy az első néhány ikertalálkozót Ercsiben, a ma már nem élő ötletgazda lakhelyén tartották, Szigethalmon pedig most nyolcadik alkalommal gyűlnek össze az egy- és kétpetéjű testvérek. Az előzetes regisztráció alapján legalább 300 iker érkezik majd, többen a határon túlról, például Szlovákiából, Szerbiából, Ausztriából.
Nevezési díjat senkitől, még a gyermek és felnőtt szépségversenyen résztvevőktől sem kérnek. A mostani verseny - amelynek zsűrijében az ötletgazda özvegye, valamint a tavalyi győztes szlovák ikerpár tagjai is helyet foglalnak - annyiban különbözik a tavalyitól, hogy a gyermek kategória alsó korhatárát 3-ról 2 évre szállították le, míg az úgynevezett klasszikus női szépségversenyen idén a harmincon felüli - legfeljebb 32 éves - ikrek is indulhatnak.
A győztesek fejére vándorkorona kerül, fődíjként egy négyfős prágai hétvége is vár rájuk, emellett a dobogósok díszes szalagot és többféle értékes jutalmat is kapnak. Az ikrek, szüleik és a több ezer vendég számára orvosok, pszichológusok és szociológusok részvételével szakmai előadásokat is tartanak, míg a szórakoztatásról zenei fellépők - köztük Janicsák Veca és Wolf Kati - gondoskodnak. A legkisebbek játszóházban múlathatják az időt, de a kézműves vásáron és a vidámparkban is érdemes lesz körülnézni - mondta az ikertalálkozó főszervezője.

Címkék: Család-szabadidő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal