Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 22. 10:15, kedd | PR
Forrás: (x)

Használtautó vásárlás – Tippek a csapdák kiszűrésére

Használtautó vásárlás – Tippek a csapdák kiszűrésére

Sokak szerint a használtautó vásárlás olyan, mint az orosz rulett. Ennek a megállapításnak sok az igazságtartalma, de szerencsére lehet mit tenni ellene.

Az új autók árai több okból is az egekbe szöktek. Mielőtt az autóvásárlás előtti carVertical használatának a pozitívumait kifejtenénk, nézzük meg alaposabban az áremelkedés okait.

Az egyik a környezetvédőknek köszönhető, akik – Európában – különösen szigorú kibocsájtási szabályokat hozattak a politikusokkal. Ráadásul már jó ideje megy a hagyományos motorú, de tiszta autók boszorkány üldözése is, miközben a szénerőművek, a hajózási társaságok és az állattenyésztők székhelyei előtt sose tüntetnek a zöldek.

Az említett területek jóval nagyobb szennyezést produkálnak, mint a szem előtt lévő és jóval könnyebben szapulható autók. A legvadabb forgatókönyvek szerint, az extrém szigorú Euro VII-es szabályozás életbelépése után, már csak az elektromos autóknak áll a zászló. Ha nem tud valaki új autót venni, akkor a használt autónak az előéletét le tudja kérdezni a myfreevin.com oldalon, hogy biztosra menjen a vásárlás.

Visszatérve a témára, a trükk ott található, hogy az amúgy is drága autók, a további zöldítés miatt még drágábbak lesznek. Ezért az autók iránti kereslet csökkenhet, utána jöhet a gyáraknál a leépítés. Ha ez nem lenne elég, hazánkban a forint gyengülés rátett az egészre egy lapáttal. Ennek egyik folyománya, hogy a használt autók árai is szépet emelkedtek... Így egy rossz vétellel, komolyat lehet bukni.

A helyzetet izgalmassá teszi, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a használt autó kereskedéssel foglalkozók száma. Így a sok éve a szakmában dolgozó kereskedőkhöz csapódott sok olyan vállalkozó, aki rárepült a hirtelen virágzásnak indult területre. Ez miatt az ügyeskedőkből is több lett, az amúgy se a jó híréről és a patyolat tisztaságáról híres szakmában.

A kérdés az, hogy miként tudja megvédeni magát a magánvásárló ezektől a cégektől, egyénektől, akiknél a két karosszériából összerakott, eredetileg totálkáros autó legalizálásától kezdve, sok minden ”érdekes” és különleges megoldás kitelik.

Az egyik módszer, hogy a fent említett oldalakon utána jár a megvásárolni kívánt autó előéletének. Ott képbe kerülhet azzal, hogy milyen előélete volt a járműnek, történt-e baleset vele, ha igen, akkor pontosan mi. Ez mellett olyanokra is fény derülhet, hogy az autónak a kilométeróra állása miként alakult. Így rá lehet jönni arra, ha a kiszemelt járművel esetleg több tízezer kilométert tolattak. A finom fogalmazás azt takarja, hogy visszatekerték az autónak az óráját. Szóval ilyen eseteket is könnyedén ki lehet szűrni.

A használtautó vásárlásnál talán a legbiztosabb módszert az jelenti, hogy a vezérképviseletek által működtetett hálózatból vásárolnak. Ennek a forrásnak a hátránya, hogy a biztosabbnak tűnő vétel, általában drágább a szabadpiacinál. A másik biztos pontot az jelenti, hogy olyan kereskedőnél vásároljon, amely régóta üzemel és jó a híre.

Benedek Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.