Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 30. 07:33, kedd | Helyi
Forrás: KEMÖH sajtó

Hatan kaptak megyei elismerést, közöttük dr. Kanász Gábor és a Bogáncs Kisállatotthon

Hatan kaptak megyei elismerést, közöttük dr. Kanász Gábor és a Bogáncs Kisállatotthon

A megyei közgyűlés által alapított díjakat adtak át pénteken délelőtt a megyeházán. Az elismeréseket minden évben azok kapják, akik a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket teremtenek.

Idén a pandémia leküzdésében áldozatos szerepet vállaló egészségügyben, szociális ágazatban, a „segítésben” dolgozók kerültek az elismerések középpontjába.

– A megyei közgyűlés a díjak odaítélésével azokat a személyeket, szervezeteket szerette volna elismerni, akik a kialakult járványügyi helyzetben az első vonalban álltak helyt, és védték meg honfitársainkat – fogalmazott ünnepi beszédében Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Elsőként a megyei közgyűlés által alapított „Komárom-Esztergom Megyéért” díjat adták át, mely a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket nyújtó személyek és csoportok munkájának elismerésére szolgál. Ugyancsak kiosztották a „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat”, mely azon személyeket, csoportokat ismeri el, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Komárom-Esztergom Megyéért díjban részesült Dr. Kanász Gábor Imre orvos, a Szent Borbála Kórház főigazgatója, Dr. Dombi J. Péter orvos, a Szent Borbála Kórház tudományos igazgatója, Nemes Andrásné, a Kecskés László Társaság elnöke, a komáromi szekeresgazda hagyományok, értékek elkötelezett őrzője.

Dr. Kanász Gábor

Dr. Kanász Gábor Imre a SOTE általános orvosi karának elvégzése után az aneszteziológusi pályát választotta. A soproni és kapuvári intenzív osztályokon megszerzett tapasztalatokkal felvértezve került Esztergomba, ahol a 90-es évek végén az új 8 ágyas intenzívosztály vezetőjévé nevezték ki pályázat útján. Hatalmas lendülettel kezdett hozzá az osztály megszervezéséhez. Közvetlensége, szorgalma, szaktudása, empátiás készsége elismertté tették a környezetében, a szakmai elveiben nem ismert megalkuvást.

2012-ben a Vaszary Kolos Kórház főigazgatói pályázatán eredményesen szerepelt. Kórházvezetőként modernizálta az intézményt, korszerű eszközöket szereztek be, megerősödtek az ellátások és a kórház gazdasági helyzete.
Dr. Kanász Gábor 2017-ben sokak megelégedésére a második 5 éves ciklusát kezdte főigazgatóként a Vaszary Kolos Kórházban. 2020-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.
2021. január 1. óta látja el a Szent Borbála Kórház főigazgatói feladatait.
Kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenységének köszönhetően betegek százait segítette és segíti a gyógyulás útján. Küldetésének tekinti, hogy a járvány megfékezésének legfontosabb eszközeként a védőoltás minél szélesebb körben legyen hozzáférhető. Ennek érdekében, amióta a védőoltás elérhető, a Szent Borbála Kórház folyamatosan várja az oltakozókat, valamint mobil oltócsapatok szolgálatba helyezésével is hozzájárul a megye lakosai számára az átoltottság növeléséhez.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat kapott az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Szent Teréz Idősek Otthona és az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet.

Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány vezetője Pálmai Andrea

A Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány 2004-ben alakult elsősorban az esztergomi gyepmesteri telepre befogott kutyák mentése céljából. Ezzel egy időben kezdte meg egy kutyamenhely felépítését és üzemeltetését az esztergomi Csapási dűlőben.
2010-ben a terület egy újabb parlagon heverő részét kapták meg kutyaiskola kialakítása céljából, mely azóta is nagy sikerrel működik.
2015-ben egy újabb menhely részleget építettek fel, így a menhely összes és végleges befogadóképessége 180 kutyára bővült.
A Bogáncs Kutyamenhely ma már országosan ismert, valamint 2021. évben az erre vonatkozó előírások teljesítésével EU nyilvántartott menhely engedélyt is kapott.
2017. január 1-jétől az alapítvány átvállalta az önkormányzattól a gyepmesteri feladatok végzését és a gyepmesteri telep üzemeltetését, mely anyagi fedezetét önkormányzati támogatás biztosítja.
Az Alapítvány folyamatosan törekszik arra, hogy minél több kóbor, gazdátlan állatnak szerető gazdát és otthont biztosítson. Az Alapítvány célja, hogy a gyepmesteri telepre bekerült kutyákat megmentse, ideiglenes lakhelyet biztosítson, amíg szerető, felelősségteljes gazdát nem találnak nekik. Az örökbefogadást megelőzően az Alapítvány munkatársai minden esetben személyesen győződnek meg arról, hogy az örökbefogadó megfelelő körülményeket tud-e biztosítani a hozzá kerülő állatnak, illetve az örökbefogadást követően is rendszeresen ellenőrzik, hogy az örökbefogadó biztosítja-e a vállalt feltételeket.
Eddigi működésük során több mint 5800 kutyának, 390 macskának találtak új otthont, melyek elsősorban az esztergomi gyepmesteri telepről kerültek hozzájuk.

A díjátadásban közreműködött és köszöntötte az ünnepelteket: Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Bencsik János országgyűlési képviselők, valamint dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

Fotók: KEMÖH sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.