Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Március 25. 17:37, hétfő | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Sóki Tamás

Havazás – balesetek, útlezárások országszerte

Havazás – balesetek, útlezárások országszerte

Ismét a havazás és az erős szél okoz gondot az ország útjain, rengeteg baleset történt az időjárás miatt, több helyen pedig le kellett zárni az utakat.

Baranyában elakadt kamionok és útlezárások is nehezítik a közlekedést

Baranyában a havazás, elakadt járművek, útlezárások nehezítik a közúti közlekedést hétfőn. A vasúti közlekedésben nincs jelentősebb fennakadás, de kisebb késések előfordulhatnak. A helyközi autóbuszok menetrend szerint, nagyobb késések nélkül járnak. Kasza Anett, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Pécsen a Kénes utat lezárta a közútkezelő, és teljes útzár van érvényben Máza és Komló között egy kamion elakadása miatt.

Hozzátette: szintén elakadt teherjárművek miatt haladhat csak fél pályán a forgalom a 6-os út 208-as kilométerszelvényénél a Tortyogó közelében, továbbá a 66-oson Oroszló külterületén.

A 66-os úton Sásd és Pécs között kamionstop van érvényben.

Kővágótöttösön egy busz elakadt, a mentése még tart. A pécsi helyi járatú autóbuszok közül a 35-ös Dömörkapuig, a 36-os Bálics megállóig jár.
A katasztrófavédelem egységei délelőtt két közúti baleset helyszínére vonultak ki, valamint elakadt és árokba csúszott járműveket és utasokat mentettek.
Az áram- és a gázellátás folyamatos a megyében.

Kamionstop Zala megye két fő útvonalán
Nem közlekedhetnek a kamionok Zala megye két fő útvonalán, az M7-es autópályán és a 86-os főúton a szlovén határ irányába - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn az MTI-t. Zala Megyei Védelmi Bizottság döntése értelmében 16 óra 30 perckor ideiglenesen korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó súlyú kamionok közlekedését. A tilalom az M7-es autópályán a zala-somogyi megyehatártól a nyugati irányba tartó forgalomra, a 86-os főúton a vas-zalai megyehatártól a déli irányba haladó forgalomra vonatkozik.
A zalai katasztrófavédelem közölte azt is: két, még üres szükségparkolóhely kivételével - ahol összesen mintegy 600 kamion fér el - az M7-es autópálya és az M70-es autóút térségében minden pihenőhely és a kamionterminálok is megteltek.

Részben enyhítették ugyanakkor a szlovén hatóságok a még délben elrendelt forgalomkorlátozást, a szlovén rendszámú kamionokat már beengedik Szlovénia területére.

havazás, ítéletidő, hó, szél, ország, útlezárások, balesetek,

Baleset miatt lezárták az M43-as Budapest felé vezető oldalát
Baleset miatt le kellett zárni az M43-as autópálya Budapest felé vezető oldalát Szeged határában a régi 5-ös út és az M5-ös autópálya között – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta: a sztráda 1-es és a 2-es kilométere között egy kamion keresztbe fordult. A műszaki mentés idejére a rendőrség nem engedi fel a forgalmat az autópályára, a járműveket az 5-ös útra terelik.

Baleset miatt teljes útzár van érvényben a 62-es főúton Perkátánál
Árokba csúszott egy személygépkocsi a 62-es főúton Perkáta és Szabadegyháza között, emiatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő délután az MTI-vel. Kiss Z. Edward elmondta, hogy a baleset akkor következett be, amikor a jármű egy teherautót előzött. Az autó utasai közül ketten súlyosan, egy ember könnyebben sérült meg.

Lezárták az M5-ös Szeged felé vezető oldalát Kecskemétnél
Lezárták az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalát Kecskemét és Kiskunfélegyháza között hétfő délután, mert az úton keresztbe fordult egy kamion - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Gál Kristóf közölte: jelentős torlódásra lehet számítani az autópálya érintett szakaszán, a 92-es kilométernél.

Felborult teherautók nehezítik a közlekedést Veszprém megyében
Felborult teherautók nehezítik a közlekedést Veszprém megyében; a 8-as úton, Márkónál Veszprém felé teljes az útzár - tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn. Ferenczi Tímea elmondta: Farkasgyepűnél felborult egy kamion, ezért a 8-as útról Pápa felé nem lehet behajtani. Szintén a 8-ason, Márkónál kisteherautó borult fel, ezért Veszprém felé mind a két sávot lezárták a rendőrök.

Veszprém és Balatonfüred között a nosztori emelkedőn felfelé nem lehet haladni, lefelé pedig araszolva halad a kocsisor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.