Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Március 25. 13:36, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Havazás - több helyen fokozott figyelmeztetés az országban

Havazás - több helyen fokozott figyelmeztetés az országban

Újabb elsőfokú és több másodfokú figyelmeztetés van érvényben az országban az időjárás miatt. A hófúvás miatt több területen a következő órákban készülni kell arra, hogy kisebb hótorlaszokat emelhet az erős szél.

Hétfő délelőtt a hófúvás miatt már Heves megyére is kiadták a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezzel együtt tizenegy megyében és Budapesten vannak érvényben figyelmeztetések a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

Narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van Tolna és Baranya mellett Somogy és Fejér megyében is. Tolna megyében a havazás és a hófúvás miatt is másodfokú figyelmeztetést rendeltek el. E szerint a 24 óra alatt lehulló hó mennyisége a 20 centimétert is meghaladhatja, továbbá erős hófúvásra is készülni kell, a viharos szél a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszokat emelhet.

Vas, Veszprém, Zala, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten a havazás, illetve a hófúvás, több megyében mindkettő vonatkozásában elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az élénk, időnként erős északkeleti szél több helyen képes lesz hordani lehullott havat, ami jellemzően gyenge hófúvást okoz, a látótávolság várhatóan nem csökken jelentősen. Hétfő estig főképpen Tolna és Baranya megyében, majd estétől kedd hajnalig az Alföld északi részén (Jász-Nagykun-Szolnok megyében és környékén, Pest megye déli részén) lesz erős a szél, így magasabb hóbuckák is kialakulhatnak.

Kedd reggelig főként a Dunántúl középső és déli részén, illetve az Alföld északnyugati részén 15-25 centiméteres hótakaró alakulhat ki. Keleten, délkeleten vegyes formájú csapadék valószínű, északnyugaton, a Kisalföld térségében pedig kevesebb hóra lehet számítani. Kedden napközben inkább csak megszakításokkal valószínű gyengébb havazás, de késő délutántól nyugat felől újabb hullámban várható hó. Kedd napközben veszít erejéből a szél, és vastagabb hóval fedett területeken inkább csak mérsékelt, élénk légmozgás várható - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT