Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Január 24. 06:56, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hazaiaké a kupa a Ligeti Ferenc Öregfiúk Emléktornán - VIDEÓVAL

Hazaiaké a kupa a Ligeti Ferenc Öregfiúk Emléktornán - VIDEÓVAL

Sárisáp egyes számú csapata nyerte meg a minap az idén már hetedik Ligeti Ferenc Öregfiúk Emléktornán.

Már 7. alkalommal zajlott le a Ligeti Ferenc Öregfiúk Emléktorna Sárisápon múlt hétvégén a település sportcsarnokában. A hagyományoknak megfelelően, meghívásos alapon 6 csapat küzdött a kupáért.

A meghívott csapatok kész csoport mérkőztek meg. Az „A” csoportban Esztergom, Dunaszentmiklós és Sárisáp II., a „B”-ben Szőgyén, Bajna és Sárisáp I. lépett a pályára.

A csoportmérkőzések után a két csoport harmadik az 5. helyért játszott egymással, majd két elődöntő következett, amely kialakította a bronzmeccs és a döntő szereplőit.

Végeredmény:
1. Sárisáp I
2. Dunaszentmiklós
3. Sárisáp II.
4. Szőgyén
5. Esztergom
6. Bajna

A döntőben: Sárisáp I - Dunaszentmiklós 1-1 (hetesekkel 3-2)

Ligeti András beszámolója szerint a szurkolók, akik szép számmal megjelentek, mindvégig hajtós, izgalmas, de mégis sportszerű játékot láthattak. Olyan öregfiúk focisták léptek, mint a Karcagi, Mészáros, Jurásek trió a Sárisáp I-ből, vagy Holdampf, Ormándi az Esztergomból.

A döntő utáni eredményhirdetés, egyperces gyász szünettel kezdődött, majd Ligetiné Vass Éva, Ligeti András és fia Zétény, valamint a település polgármestere, Kollár Károly adták át a díjakat és különdíjakat.

A szervezők célja a megemlékezésen túl, egy összetartó közösség kiépítése, amit a torna utáni vendéglátással és baráti beszélgetéssel igyekezett erősíteni és minden évben az emléktorna jelentőségének növelése. Az idén előrelépése, hogy az az Erős Gábor vezette le a döntő mérkőzést, aki pár évvel korábban még a BL döntőben asszisztált.

Ligeti Ferenc: 1957-ben született Epölön, ahol megalapította a Ligeti Pékséget. Később családjával Sárisápra költözött, ahol 2004-ig vezette vállalkozását. Hosszú évekig a csapat szponzora, szakosztályvezetője, majd elnök-helyettese. A sárisápi öregfiúk csapat tagja.

Fotók és videó: Walczer Patrik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.