Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2012. Szeptember 20. 07:57, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Helybenhagyta a Kúria a volt alpolgármester 2 milliós büntetését

Helybenhagyta a Kúria a volt alpolgármester 2 milliós büntetését

Helybenhagyta az ítélőtábla ítéletét a Kúria, így 2 forint megfizetésére kötelezték Knapp János Pált, volt alpolgármestert és az írását közlő lap kiadóját, mert megsértették Horváth Mihály jó hírnévét – közölte az MTI.

Zalán Gábor közölte: az alperesek az ítélőtábla jogerős ítélete ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be, amelyet a Kúria elutasított. A volt alpolgármester egy újságcikkben azt állította, hogy Horváth Mihály esztergomi vállalkozó együttműködik azzal, aki felgyújtotta Meggyes Tamás (Fidesz), a város volt polgármesterének házát.
Az indoklás szerint még politikai vita sem jogosít fel senkit arra, hogy az ellenfeléről valótlan tényeket állítson, őt valótlanul bűncselekményekkel hozza összefüggésbe - ismertette az ügyvéd.

Horváth Mihály korábban Meggyes Tamás kampányfőnöke volt, és tagja volt az esztergomi képviselő-testületnek is. A volt polgármesterrel akkor romlott meg a viszonya, amikor ellenezte, hogy a város 1,68 milliárd forintért mélygarázst vásároljon, ötmilliót fizetve garázsonként. A Fideszből kizárták, képviselő-testületi tagságáról lemondott, a közélettől visszavonult.

A volt polgármester házát és autóját 2008. április 7-én hajnalban gyújtották fel. A bűncselekményben részes nyolc embert az elkövetéstől számított két hónapon belül elfogták, és börtönbüntetésre ítélték. A cselekmény egyik elkövetője Misznéder János esztergomi építési vállalkozó volt, akit a támadás előtt az önkormányzat nagy összegre megbírságolt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 13:39, szerda | Helyi

Karácsony és szilveszter között szünetel az ügyfélfogadás az esztergomi polgármesteri hivatalban

Az ún. igazgatási szünetről Schottner Norbert jegyző jelentetett meg közleményt a város honlapján a mai napon.

2021. December 01. 07:18, szerda | Helyi

Változik Torma László képviselő fogadóórája

Torma László képviselő december 6. napjára meghirdetett fogadóórája elmarad.

2021. November 30. 14:55, kedd | Helyi

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság lakossági kérelmek, illetve hatósági és hivatali észrevételek alapján több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe.

2021. November 30. 14:20, kedd | Helyi

Dr. Vigh Lajos László látja el decembertől a 2.sz. felnőtt háziorvosi körzetet

A 2. számú háziorvosi körzetet 2021. december hó 02. napjától dr. Söröss Tamás helyett dr. Vigh Lajos László fogja ellátni.