Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 02. 07:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény/Fotó: Szamosvári Zsolt

Helyi vállalkozói fórum létrehozását tervezi Romanek Etelka

Helyi vállalkozói fórum létrehozását tervezi Romanek Etelka

Vállalkozói fórum létrehozását tervezi Romanek Etelka, hangzott el Esztergomban egy vállalkozásfejlesztési fórumon, melyen részt vett Csepreghy Nándor, fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár is

Romanek Etelka a közelmúltban a megyei kereskedelmi és iparkamarában tartott „Vállalkozások fejlesztése Esztergomban” című kerekasztal beszélgetésen elmondta, fontosnak tartja, hogy az önkormányzat folyamatos párbeszédet folytasson a vállalkozókkal, ennek érdekében a járási hivatal vezetőhelyetteseként helyi vállalkozói fórum megalakítását tervezi.

Hozzátette, a bizalom légkörét erősíti, ha az önkormányzat a gazdaság helyi szereplőit tájékoztatja elképzeléseiről, a költségvetésről és a helyi adók felhasználásáról.

Helyi vállalkozói fórum létrehozását tervezi Romanek Etelka

Romanek Etelka emlékeztetett arra, hogy két évtizedig foglalkozott térségi válságkezeléssel, munkahelyteremtő beruházások támogatásával. Nevéhez fűződik a térségben az azóta több mint 300 millió forintos támogatást elnyert közfoglalkoztatási program elindítása, mely több száz ember számára biztosított munkalehetőséget Esztergomban.

A munkaügyi központ az információáramlás érdekében létrehozta a virtuális munkaerő-piaci portált, melyen a vállalkozások megismerhetik a támogatási és pályázati lehetőségeket, és nyomon követhetik a jogszabályok változásait.

A munkaügyi központ aktív intézkedéseinek köszönhetően Esztergomban már csak 900 fő körül van a regisztrált álláskeresők száma, ez 6 százalékos munkanélküliséget jelent.

Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke ismertette, hogy a magyar kormány a napokban állapodott meg az Európai Bizottsággal a hazánk által igénybe vehető több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról, mely az önerővel 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent az elkövetkezendő hat éves időszakban.

A korábbi EU-s ciklusban Magyarország az uniós pénzek 16 százalékát tudta gazdaságfejlesztésre fordítani, a következő időszakban ez 60 százalék lesz. Ez a támogatási összeg érdemben fogja megváltoztatni az országot, egy sokkal versenyképesebb, gyorsabban növekvő gazdaság feltételeit teremti meg - tette hozzá a kamara elnöke

Helyi vállalkozói fórum létrehozását tervezi Romanek Etelka

Csepreghy Nándor, fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár előadásában kifejtette, ha az egy főre eső támogatási összeget vesszük figyelembe, az Európai Unióban második helyet sikerült elfoglalni.

Mivel a magyarországi foglalkoztatás legmeghatározóbb részét a hazai kis és középvállalkozások biztosítják, a kormány ezt a szektort szeretné támogatni, figyelembe véve, hogy nem az adókedvezmények, vagy a kormányzati juttatások miatt vannak Magyarországon, hanem azért, mert itt vannak a gyökereik.
A politikus elmondta, a következő uniós időszakban 13 és fél milliárd forint az a fejlesztési forrás, melyet egyedül Komárom-Esztergom megyében lehet felhasználni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.