Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 08. 06:42, szerda | Belföld
Forrás: mti

Helyőrségi nyílt nap lesz a szentendrei laktanyában

Helyőrségi nyílt nap lesz a szentendrei laktanyában

Helyőrségi nyílt napot tart a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája a szentendrei laktanyában, az érdeklődők március 12-én éjfélig jelentkezhetnek, hogy eltöltsenek ott egy napot.

A létesítmény Facebook-oldalán közzétett felhívásban azt írták, a regisztráció feltétele a betöltött 16. életév és az érvényes online regisztráció, a 18 év alattiak esetében szülői beleegyező nyilatkozat is kell.

Azt írták, a március 23-ai nyílt napon az érdeklődőkre irányított, napirend szerinti élet, reggeli torna, alaki foglalkozás és katonai jellegű foglalkozások várnak. Lesz fegyverzettechnikai bemutató, bemutatkoznak a honvédség gép- és harcjárművei, többi között a Lynx gyalogsági harcjármű, a Gidrán harcjármű és a Leopard harckocsi. Emellett meg lehet nézni katonai személy- és tehergépjárműveket, a H145M helikoptert, a Mistral Atlas rakétaindító állványt és pilóta nélküli repülőeszközöket, drónokat.

Az érdeklődők légpuskalövészeten vehetnek részt, bemutatják nekik a különleges műveleti felszereléseket, tűzszerész-felszereléseket, valamint a digitális katona felszerelését is.

A nyílt napról további részletek a https://mhaa.honvedseg.hu/nyilt-nap/ oldalon olvashatók, és ott lehet jelentkezni a programra.

Fotó: Honvédelem.hu - Illusztráció

Címkék: honvédség, Szentendre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.