Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Június 24. 18:32, csütörtök | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Helyreáll a pandémia előtti rend a háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban

Helyreáll a pandémia előtti rend a háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban

A város honlapján ma jelent meg a tájékoztatás, mely szerint a koronavírus-járvány 3. hulláma véget ért,ezért a háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban elrendelt korlátozó intézkedések visszavonásra kerültek.

Az esztergom.hu-n olvasható egészségügyi tájékoztatás arról értesíti a lakosságot, hogy a járványügyi intézkedések következtében és a magas átoltottság miatt a SARS-CoV-2 pandémia 3. hulláma Magyarországon véget ért. Fentiek miatt a háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban a járvány első hulláma során elrendelt korlátozó intézkedések visszavonásra kerültek.

A betegellátás során minden esetben a háziorvosi, a házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000 (II.25.) EüM rendeletben foglalt rendelkezések szabályozzák a továbbiakban a betegellátás feltételeit. A személyes találkozást és betegvizsgálatot minden korlátozás nélkül biztosítani fogja valamennyi alapellátást ellátó orvos, és a háziorvosi ügyelet is.

A visszavonást Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kásler Miklós EMMI minszter rendelte el. Döntésükről az érintett egészségügyi szolgáltatókat és más illetékeseket a Kormányhivatalok által, elektronikus úton tájékoztaták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.