Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2021. Május 17. 07:18, hétfő | Belföld
Forrás: Kormány.hu

Nyolc országba utazhatunk védettségi igazolvánnyal

Nyolc országba utazhatunk védettségi igazolvánnyal

Magyarország nyolc országgal - Horvátországgal, Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával, Csehországgal, Törökországgal, Bahreinnel, Észak-Macedóniával - kötött megállapodást az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről.

A lista várhatóan bővülni fog, mert a külügyminisztérium jelenleg is több országgal tárgyal, ennek következtében jó eséllyel újabb megállapodások is létrejöhetnek a közeljövőben.
A Horvátországba utazók az oltási igazolvány mellett az oltáskor kapott igazoló lapot is vigyék magukkal, mert a horvát szabályok szerint csak a második oltást követő 14 nap után lehet belépni az országba.
Bár az EU legkésőbb június végén szeretné bevezetni a tagállamokban az egységes uniós vakcinaútlevet, az ehhez szükséges jogszabályokról még folyik az egyezetetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.