Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 11. 10:38, vasárnap | PR
Forrás: (x) Kép forrása: Freepik.com

Hiányszakmák, amelyeknél az álláskeresés nem tart sokáig!

Hiányszakmák, amelyeknél az álláskeresés nem tart sokáig!

Karriertanácsadás során az egyik legelső szó, amit hall a tanuló, fiatal, álláskereső vagy bárki, általában a “hiányszakma”.

Ezt érdemes tanulni, ebben és abban érdemes elhelyezkedni, ugyanis óriási a kereslet az adott területen a szakemberekre – amiért szép kis juss is jár. Nos, ez egyszerűen így is van. Hiányszakmában dolgozni megéri – de azért nem árt, ha szeretjük is, amit csinálunk, ezért olyat válasszunk, ami valamelyest közel is áll a szívünkhöz – vagy épp eszünkhöz.

Hiányszakmák, amelyeknél az álláskeresés nem tart sokáig!

Karriertanácsadás során az egyik legelső szó, amit hall a tanuló, fiatal, álláskereső vagy bárki, általában a “hiányszakma”. Ezt érdemes tanulni, ebben és abban érdemes elhelyezkedni, ugyanis óriási a kereslet az adott területen a szakemberekre – amiért szép kis juss is jár. Nos, ez egyszerűen így is van. Hiányszakmában dolgozni megéri – de azért nem árt, ha szeretjük is, amit csinálunk, ezért olyat válasszunk, ami valamelyest közel is áll a szívünkhöz – vagy épp eszünkhöz.

Hol jelentkezhetünk a legfelkapottabb szakmunkákra?

Ma már nemcsak az offline térben, az ismerősi körökben és az állásbörzéken tudunk megfelelő munkalehetőséget találni – habár az ezekben való aktív részvételt is erősen ajánljuk. Az online tér és az álláskereső oldalak azonban új perspektívákat nyitottak meg e téren is.

Konkrétan már minden egyes városra szűrhetünk, terület szerint, így például szekszárdiként csak meg kell néznünk az aktuális szakmunkákat a https://szekszardallas.hu/allasok/szakmunka linkre kattintva, a szekszardallas.hu oldalán. De ugyanígy megtalálhatjuk az aktuális és számunkra releváns pozíciókat a pecsallas.hu, a budapestallas.hu, a gyorallas.hu, a debrecenallas.hu vagy hazánk szinte összes településén – csak írjuk be a város nevét az allas.hu végződés elé.

Miért érdemes hiányszakmában elhelyezkedni?

Mondhatnánk, hogy nem a pénz a legfontosabb, de sok esetben valljuk be, igen. A jó hír, hogy a hiányszakmákban ezzel nem igen lesz gond, ahogy a munkalehetőségekkel sem. Persze számos egyéb előnyét is élvezhetjük, ha egy ilyen szakma birtokában vagyunk. Pontosan tudhatjuk, hogy valami fontosat, hasznosat csinálunk, ezáltal is építhetjük a személyes márkánkat. Biztosan nem mondják majd ránk, hogy Dunát lehetne rekeszteni azokból a szakemberekből, amilyenek mi is vagyunk – amíg egyes diplomás területeken óriási a versenyhelyzet, és sokan maradnak akár hosszú távon is releváns munkatapasztalat nélkül.

Melyek a legnagyobb hiányszakmák Magyarországon?

Ács, asztalos, épület- és szerkezetlakatos, villanyszerelő, informatikus, gépész, számos olyan terület és szakma, amelyek piaci szereplői folyamatosan várják az új, tehetséges munkaerőt, hiszen van milyen rést betölteni. De még az állam is gyakran támogatja az egyes képzéseket, például emelt ösztöndíjas lehetőségekkel. Érdemes ezért tájékozódni adott évben és jelentkezés előtt az aktuális hiányszakmák listájáról, illetve hol és milyen képzéseket, állásokat hirdetnek – az is előfordulhat természetesen, hogy egyik városban villanyszerelőkre, másik városban pedig inkább ácsokra van szükség. Ezért a helyi híreket is javasolt követni, nyitott szemmel járni a világban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 10:48, péntek | PR

K&H: hány forint kellene a kényelmes élethez a magyar nyugdíjasoknak?

jelentősen nőtt az “elvárt” összeg

2024. Szeptember 02. 12:47, hétfő | PR

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője és Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője Fotó: K&H/Fotó Művek

2024. Augusztus 24. 08:29, szombat | PR

Vízművek területeit gondozzák

Meghívásos közbeszerzésen nyerte el a Borsod megyei Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. telephelyeinek fűkaszálási munkálatait a Jánosik és Társai Kft.

2024. Augusztus 05. 11:01, hétfő | PR

K&H: végre átlépték a 200 ezer forintos határt a fiatalok

nagyobb jövedelemből menedzselhetik a mindennapjaikat