Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 06. 17:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hidegrekord dőlt meg hajnalban

Hidegrekord dőlt meg hajnalban

Hidegrekord dőlt meg hétfőre virradóra: az előzetes adatok alapján 0,3 fokkal megdőlt a szeptember 6-ai minimumhőmérséklet rekordja - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták: érezhetően elmúlt a nyár, a hajnali hőmérsékletek "szeszélyesen", sokfelé elég hűvösen alakultak. Egyes mérőállomásokon 1 fok köré hűlt le a levegő. Miután a műszerek 2 méteres magasságban vannak elhelyezve, a felszín közelében ennél is hidegebb volt.

Mostanáig a szeptember 6-án mért legalacsonyabb hőmérséklet 1,5 Celsius-fok volt, amelyet 1930-ban mértek Nyíregyházán. Most viszont Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szikszón 1,2 fokot is mértek, így ez lett az új napi hidegrekord.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ugyanakkor a héten melegszik az idő. Többfelé a leghidegebb órákban is 10 foknál melegebb lesz, míg a maximumok néhol 30 fok közelében alakulhatnak.

Címkék: ősz, hideg, hidegrekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.