Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 06. 08:04, szerda | Helyi
Forrás: DNC

Hihetetlen birkózók: a tavalyi bajnokot győzték le

Hihetetlen birkózók: a tavalyi bajnokot győzték le

Futószalagon szállítják a jobbnál jobb eredményeket térségünk birkózói, a Dorogi Nehézatlétikai Club tagjai az utánpótlás hazai és nemzetközi szintjén és a felnőtt korosztályban is megmutatják erejüket.

A felnőtt birkózó NB I-ben kilenc csapat indulhat, mely során 3 darab 3 csoportra vannak osztva az alakulatok és csoportokon belül megmérkőznek egymással oda- és visszavágós alapon. Így alakul ki csoporton belül, hogy ki az első 3 helyezett. A 3 csoportelső ugyanebben a rendszerben küzd tovább az érmekért, a csoport másodikok a 4.-5. helyezésért, a csoport harmadikok pedig az NB I-ben maradásért küzdenek.

Dorog, a Kecskemét és a tavalyi bajnokkal a VASAS SC-vel került egy csoportba a Fáy utcába megrendezett első fordulóban, és bravúros teljesítményt nyújtva 27-0-ra nyertek a Kecskemét ellen, majd 17-13 arányban győzték le a bajnoki cím védőjét, a VASAS SC csapatát.

Lévai Zoltán a csapat egyik edzője szerint a győzelem ellenére a visszavágó esélyese inkább a VASAS SC, de a fiúk nagyon elszántak, és bízva a hazai közönség eufórikus hangulatot teremtő erejében, elképzelhetőnek tartja a dorogi birkózók továbbjutását.
A dorogi felnőtt csapat sikerét az elmúlt évek tudatos munkája dicséri, mert az igaz, hogy erős a dorogi utánpótlás, de ez a siker nagy részben a felnőtt birkózóknak és a jó menedzsmentnek köszönhető.

Az NB I-es csapatban utánpótlás korú versenyzők Torba Erik és Lévai Zoltán mellett birkózott Jäger Krisztián, aki az idei év felnőtt Országos Bajnoka 66 kilogrammban, Szakolczi Zoltán és Szakolczi Hunor, akik már évek óta erősítik a felnőtt csapatot, Pápa Péter, aki aktív versenyző és egyben utánpótlás edző is az egyesületben, Robotka László, aki a Strand Világbajnokságon bronzérmet nyert és nap mint nap készül, hogy segítse a csapatot az ilyen és hasonló sikerekhez a többi felnőtt birkózóval együtt, akik bár most nem birkóztak, de edzésről edzésre segítik a felkészülést.
A szabályok adta lehetőségekkel élve, két azerbajdzsáni idegenlégiós is segíti a dorogiak csapatát, akik közül az egyikük meg is tudta nyerni a mérkőzését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.