Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 24. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Hitelhez nyúlnának a fiatalok

Hitelhez nyúlnának a fiatalok

A fiatalok 40 százaléka 30 ezer forint alatt tesz félre havonta, és ötödük 30 és 50 ezer forint közötti összeget tud spórolni - derült ki a Takarékbank internetes felméréséből.

A pénzintézet igazgatója, Brezina Szabolcs az Infó Rádiónak azt mondta: tanulásra, jogosítványra, ruhára és utazásra gyűjtenek a leginkább.

A fiatalok többsége az elmúlt egy-két évben akár százezer forintnál is többet tett félre, hogy megvehesse álmai laptopját vagy robogóját, de az ekkora megtakarítással nem rendelkező 14-30 éves korosztály döntő többségének is van valamennyi összegyűjtött pénze - derül ki a TakarékPont hálózat tavaszi felméréséből, amelyet Facebook rajongói oldalán készített.

A megkérdezettek jelentős része megtoldaná meglévő megtakarításait egy kisebb havi fix összeggel egy kedvező hitellehetőség elérése érdekében, melynek felvételére eddig életkoruk, illetve jövedelmük miatt nem volt lehetőség.
A legfiatalabb ügyfelek kitartóan takarékoskodnak egy-egy cél elérése érdekében, ugyanakkor máshogy állnak a pénzügyekhez, mint szüleik, vagy nagyszüleik korosztálya.
Az eredmények alapján kiderült az is, hogy a kutatásban résztvevők harmada nyitott lenne rá, hogy céljai megvalósításához meglévő megtakarításai mellé akár egy kisebb összegű banki hitelt vegyen igénybe - számolt be róla az Infó Rádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.