Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 06. 14:16, kedd | PR

Hogy használjuk a repülőjegy összehasonlító oldalakat?

Hogy használjuk a repülőjegy összehasonlító oldalakat?

“Nézzünk egy jegyet Máltára!” mondja az egyik barát a másiknak. “Rendben, megnézem az árösszehasonlító oldalakon!” feleli az. “De miért nem mész fel egy légitársaság oldalára és veszed meg?” A magyarázat kézenfekvő.

Hatalmasak az ár- és szolgáltatás különbségek

Rengeteg, nagyon eltérő árkategóriába tartozó lehetőség közül választhatunk, ha repülővel akarunk eljutni egyik pontból a másikba. A jelenség egészen a hetvenes évekig nyúlig vissza, amikor utoljára voltak államilag szabályozottak a repülőtársaságok és az áraik.
Az állami légitársaságok monopolhelyzete - illetve a liberálisabban szabályozott országokban is jellemző túlsúlya - miatt nagyon magasak voltak a jegyárak. Repülőre ülni a szüleink generációja számára igazi kiváltság volt, ami vállalati utakkal, tárgyalásokkal, esetleg ‘egyszer az életben’ típusú nyaralásokkal járt együtt. Még a legtávolabbi úticélokat is vonattal, busszal, netán autóval célozták meg a földi halandók.

A szigorú szabályozás azonban lassan megszűnt, és a nyolcvanas években megjelent az árverseny a repülés terén is. Ennek nyomán bukkantak fel az első fapadosok, amelyek egyszerűbb szolgáltatásokat kínáltak forradalmian alacsony árért. Igen gyorsan kiderült, sokan feladják a nagyobb lábteret a gépen, vagy a sok feladható poggyászt, ha olcsón utazhatnak repülőn.

A hagyományos légitársaságok azonban maradtak, magasabb áraikkal és prémiumabb szolgáltatásaikkal. Sokan ugyanis ma is megengedhetik maguknak ezt az irányvonalat. A klasszikus társaságok gépein nagyobb tér, nagyobb nyugalom, ingyen étel-ital várja a pihentetőbb utazásra vágyókat. Ha valaki például üzletember, és minden héten többször repül, az nem is teheti meg, hogy fapadosokra zsúfolódjon fel-le, hiszen szétzilálja a diszkont színvonalú repülés.

Lehet, hogy az a legfontosabb, hogy gyorsan ott legyünk

Így ma már rengeteg különböző árkategóriájú megoldás közül választhatunk, de nemcsak árban, hanem sok más téren is szóródnak az ajánlatok. Például átszállás nélkül, de egy vagy két átszállással is eljuthatunk Dél-Amerikába, időnktől, pénztárcánktól függően.
A repülőjegy összehasonlító oldalak pont ezeket gyűjtik össze, teszik együtt elérhetővé és főleg szűrhetővé különböző szempontok szerint.
Ha valaki kisgyerekkel utazik a Föld túloldalára, az a leggyorsabb járatot nézi, még akkor is, ha pár tízezer forinttal netán drágább. Ő kiválaszthatja a keresővel az út időigényét. Akinek a pénz a legfontosabb szempont, az ár szerint is kereshet, de figyelembe vehet még akár több más szempontot is.
Megfigyelhetjük, hogy ezek az oldalak napról napra más árat mutatnak egy desztináció esetén, ami nem véletlen: érdeklődéstől, a gép telítettségétől, sőt a mi aktivitásunktól függően is változhat az ár. (Épp ezért ha túl sokszor megyünk az oldalra és nézzük meg az árat ugyanonnan, előfordulhat, hogy drágábbra taksálja a repülőjegyet a rendszer, mivel igen érdeklődőnek ítél meg minket.)
Ezek az összehasonlító oldalak, amelyek közt van a magyar Pelikan.hu is, tökéletesen alkalmasak arra, hogy a legkedvezőbb ajánlatot megtaláljuk. Végezetül, jó tudni, jobb áron tudunk innen rendelni, mint a repülőtársaságok saját website-jairól.

Címkék: pelikan.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.