Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 26. 13:20, hétfő | PR

Hogy kezdjük el a meggazdagodást?

Hogy kezdjük el a meggazdagodást?

A kérdésre a válasz rendkívül egyszerű: a megtakarításnál. Ez már kevésbé hangzik izgalmasan, de a szakértők szerint tényleg így van. A pénzgyűjtés nem varázslat, pusztán kitartás, önfegyelem és előrelátás kérdése.

Mondhatnánk, hogy sok más módszer van a meggazdagodásra. A bitcoin lufi most tapasztalható leengedése is mutatja, csodák nincsenek. A lottó ötös találati esélye pedig 1:43 949 268, így érdemes elolvasni ezt a cikket.

A megtakarítás elsősorban döntés kérdése, természetesen egy bizonyos bevételi szint felett. Az olyan alkalmakkor, mint a sokakat érintő év eleji fizetésemelés - ez épp aktuális -, lényegesen könnyebb a plusz pénz elköltését elkerülni.

Lássuk, hogyan fogjunk hozzá!

A fizetésünknek egy nem elhanyagolható százalékát érdemes félretennünk, ez legkevesebb 10 százalék.
Ha valaki nem rendelkezik betonkemény önfegyelemmel, akkor helyezze át ezt a pénzt azonnal egy külön számlára, amelyhez nem nyúl hozzá.
Annak is megvannak a módszerei, hogy teremtsük meg ezt a félretehető összeget hónapról hónapra. Szisztematikusan nézzük át az állandó költségeinket, különösen a választható szolgáltatásokat - bank, telefon, internet -, a már nem szükségeseket ezek közül mondjuk le, a drágákat cseréljük jobbra.
Rengetegen fizetnek komoly kártyadíjat, vagy egyéb ‘láthatatlan’ összegeket, amelyek elbújnak a szolgáltatók havonta küldött számláin.

A gazdaságot nem mutatni kell, hanem élni

Az életvitelünk felesleges luxusnak minősíthető költéseit is megnyirbálhatjuk. Csak azért edzünk egy drága teremben, mert a társasházunk aljában van? Csak azért eszünk hétköznaponként menüt egy drága étteremben, mert egy kollégánk szeret oda járni? Minden évben ugyanabba az apartmanba utazunk, pedig találnánk jobbat kedvezőbb árért? Kis utánajárással tíz-, vagy akár százezrekkel leszünk gazdagabbak.

Ne feledkezzünk el arról, hogy a felgyülemlő pénzt okosan felhasználjuk. Jelenleg a rövid állampapír a legjobb befektetés, ám ha bármilyen lakás célunk van, rengeteget nyerhetünk - akár több - lakástakarék pénztár szerződés elindításával.

Ezen a módon a betett összeg 30 %-át ajándékba kapjuk az államtól. Igaz, felül korlátos a számlán elhelyezhető megtakarítás. Az LTP hozama jelenleg szinte egyedülálló a hazai piacon.

Az valószínűleg nem is kérdés, hogy lakással, házzal kapcsolatos kiadásokra érdemes félretennünk ilyen módon növekedő összeget. Ha nem akarunk ingatlant venni, akkor felújításra, és sok még más célra is fordíthatjuk az LTP segítségével gyűjthető összeget.
Még az újépítésű otthonokra is ráfér 5-10 évente egy nagyobb korszerűsítés, hiszen folyamatosan használódnak el például a csövek, a szaniterek, vagy a padló. Új műszaki megoldások is felbukkannak, amelyekre még akkor is érdemes váltani, ha problémamentes az otthonunk.
Az LTP azért is szerencsés hosszú távú pénz gyűjtéshez, mert nem fogjuk fél év múlva kivenni a pénzünket: 4 év a legrövidebb megtakarítási időszak.
Ha más célunk van, emellett találunk sok más megtakarítási lehetőséget. A nyugdíjunkra éppúgy érdemes - sőt kötelező - félretennünk, mint az egészségünkre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.