Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2022. Január 25. 16:56, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan készítsük elő a munkaterületet a Bobcat érkezéséhez?

Hogyan készítsük elő a munkaterületet a Bobcat érkezéséhez?

Építkezésnél vagy családi háznál az átalakítás, tereprendezés során sem mindegy, hogyan várjuk a munkagépeket. Kell némi logisztika és előregondolkodás, még akkor is, ha egy kisebb méretű forgó-kotró Bobcatről van szó.

Gondoljuk végig, mire van szükségünk

Egy professzionákis Bobcat forgókotrót nagyon sokféle kanállal és adapterrel lehet felszerelni, ezért gondoljuk át pontosan mire lesz ebből szükségünk. Az ismertebb forgókotró mellett markoló, betonkeverő és kalapács adapterrel is rendelkezhet az adott gép. A legjobb, ha a bérlő céggel pontosan megbeszéljük előre a megbízás részleteit, tehát nem ködösítünk. Ezáltal ők biztosan a megfelelő felszereltségű Bobcatet tudják majd ajánlani.

Legyen minden „kéznél”

A gépeket órabérben vagy napidíjas alapon bérlik. Ezt azt jelenti, hogy érdemes mindent előkészíteni az érkezésére, másképp akár órákat is várhat a kiérkező munkagép és a gépkezelő. Például nem árt, ha eltakarítjuk azokat a tárgyakat, amik útban lehetnek a gépnek. Továbbá, ha konténerre is szükség lesz, akkor azt úgy rakatjuk le, hogy a munkagép kényelmesen hozzá tudjon férni. Ugyanez a helyzet akkor is, ha depózott, terítendő anyagról, például kavicsról vagy humuszról van szó. Az ilyen esetekben ne több száz méterre helyezzük el az anyagot. Legyen az is elérhető közelségben, néhány méterre a munkaterülettől, ami mellett a gép még kényelmesen elfér.

Jelöljük ki előre munkaterületet

Ne akkor kelljen rohangálni karóért és rajzolni a munkaterületet, amikor a gépi földmunkának kiválasztott munkagép már megérkezett. Érdemes tehát alaposan felkészülni előre, hogy időben megkezdődhessen a munka. Növények ültetése vagy kivétele esetén is jól látható módon jelöljük meg az adott növényt. A kiásandó gödröket előre mérjük ki és jelöljük meg például karóval. Ha a kotró be is temeti a növényeket, akkor azok legyenek odakészítve a leendő gödörhöz. A mi feladatunk tehát, hogy előre gondolkozva segítsük a gépkezelő munkáját, így ő sokkal gyorsabban és egyszerűbben képes lesz kivitelezni az adott munkafolyamatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 08:47, szerda | PR

A SEO helye az online marketing világában

Az online marketing rendkívül izgalmas, ugyanakkor kérdőjelekkel teli mixében egyre többet hallani a SEO a fontosságáról.

2022. Május 20. 13:29, péntek | PR

Mit tehetek, ha három nap alatt kellene válaszolnom az adóhatóságnak?

A NAV sok esetben hívja fel, vagy kötelezi nyilatkozat- vagy vallomástételre, illetve különféle iratok átadására az adózókat. Ezekre tipikusan rövid, jellemzően néhány napos határidőt szokott csak biztosítani.

2022. Május 19. 12:00, csütörtök | PR

Mi mindenre jó egy ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, vírusokkal és baktériumokkal folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legmesszebbről elkerüljük őket.

2022. Május 19. 09:07, csütörtök | PR

Erre figyelj a sminkeszközök tisztántartásánál!

Szinte minden női neszeszerben lapul egy rúzs, alapozó vagy szempillaspirál, amelyet nem csak a tulajdonosa, hanem a kórokozók is szeretnek.