Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Január 25. 16:56, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan készítsük elő a munkaterületet a Bobcat érkezéséhez?

Hogyan készítsük elő a munkaterületet a Bobcat érkezéséhez?

Építkezésnél vagy családi háznál az átalakítás, tereprendezés során sem mindegy, hogyan várjuk a munkagépeket. Kell némi logisztika és előregondolkodás, még akkor is, ha egy kisebb méretű forgó-kotró Bobcatről van szó.

Gondoljuk végig, mire van szükségünk

Egy professzionákis Bobcat forgókotrót nagyon sokféle kanállal és adapterrel lehet felszerelni, ezért gondoljuk át pontosan mire lesz ebből szükségünk. Az ismertebb forgókotró mellett markoló, betonkeverő és kalapács adapterrel is rendelkezhet az adott gép. A legjobb, ha a bérlő céggel pontosan megbeszéljük előre a megbízás részleteit, tehát nem ködösítünk. Ezáltal ők biztosan a megfelelő felszereltségű Bobcatet tudják majd ajánlani.

Legyen minden „kéznél”

A gépeket órabérben vagy napidíjas alapon bérlik. Ezt azt jelenti, hogy érdemes mindent előkészíteni az érkezésére, másképp akár órákat is várhat a kiérkező munkagép és a gépkezelő. Például nem árt, ha eltakarítjuk azokat a tárgyakat, amik útban lehetnek a gépnek. Továbbá, ha konténerre is szükség lesz, akkor azt úgy rakatjuk le, hogy a munkagép kényelmesen hozzá tudjon férni. Ugyanez a helyzet akkor is, ha depózott, terítendő anyagról, például kavicsról vagy humuszról van szó. Az ilyen esetekben ne több száz méterre helyezzük el az anyagot. Legyen az is elérhető közelségben, néhány méterre a munkaterülettől, ami mellett a gép még kényelmesen elfér.

Jelöljük ki előre munkaterületet

Ne akkor kelljen rohangálni karóért és rajzolni a munkaterületet, amikor a gépi földmunkának kiválasztott munkagép már megérkezett. Érdemes tehát alaposan felkészülni előre, hogy időben megkezdődhessen a munka. Növények ültetése vagy kivétele esetén is jól látható módon jelöljük meg az adott növényt. A kiásandó gödröket előre mérjük ki és jelöljük meg például karóval. Ha a kotró be is temeti a növényeket, akkor azok legyenek odakészítve a leendő gödörhöz. A mi feladatunk tehát, hogy előre gondolkozva segítsük a gépkezelő munkáját, így ő sokkal gyorsabban és egyszerűbben képes lesz kivitelezni az adott munkafolyamatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.