Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2022. Január 25. 16:56, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan készítsük elő a munkaterületet a Bobcat érkezéséhez?

Hogyan készítsük elő a munkaterületet a Bobcat érkezéséhez?

Építkezésnél vagy családi háznál az átalakítás, tereprendezés során sem mindegy, hogyan várjuk a munkagépeket. Kell némi logisztika és előregondolkodás, még akkor is, ha egy kisebb méretű forgó-kotró Bobcatről van szó.

Gondoljuk végig, mire van szükségünk

Egy professzionákis Bobcat forgókotrót nagyon sokféle kanállal és adapterrel lehet felszerelni, ezért gondoljuk át pontosan mire lesz ebből szükségünk. Az ismertebb forgókotró mellett markoló, betonkeverő és kalapács adapterrel is rendelkezhet az adott gép. A legjobb, ha a bérlő céggel pontosan megbeszéljük előre a megbízás részleteit, tehát nem ködösítünk. Ezáltal ők biztosan a megfelelő felszereltségű Bobcatet tudják majd ajánlani.

Legyen minden „kéznél”

A gépeket órabérben vagy napidíjas alapon bérlik. Ezt azt jelenti, hogy érdemes mindent előkészíteni az érkezésére, másképp akár órákat is várhat a kiérkező munkagép és a gépkezelő. Például nem árt, ha eltakarítjuk azokat a tárgyakat, amik útban lehetnek a gépnek. Továbbá, ha konténerre is szükség lesz, akkor azt úgy rakatjuk le, hogy a munkagép kényelmesen hozzá tudjon férni. Ugyanez a helyzet akkor is, ha depózott, terítendő anyagról, például kavicsról vagy humuszról van szó. Az ilyen esetekben ne több száz méterre helyezzük el az anyagot. Legyen az is elérhető közelségben, néhány méterre a munkaterülettől, ami mellett a gép még kényelmesen elfér.

Jelöljük ki előre munkaterületet

Ne akkor kelljen rohangálni karóért és rajzolni a munkaterületet, amikor a gépi földmunkának kiválasztott munkagép már megérkezett. Érdemes tehát alaposan felkészülni előre, hogy időben megkezdődhessen a munka. Növények ültetése vagy kivétele esetén is jól látható módon jelöljük meg az adott növényt. A kiásandó gödröket előre mérjük ki és jelöljük meg például karóval. Ha a kotró be is temeti a növényeket, akkor azok legyenek odakészítve a leendő gödörhöz. A mi feladatunk tehát, hogy előre gondolkozva segítsük a gépkezelő munkáját, így ő sokkal gyorsabban és egyszerűbben képes lesz kivitelezni az adott munkafolyamatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 09:53, hétfő | PR

Külföldi munkavállalás – rád hol várnak az álmaid?

A karrierünk során sokan játszunk el előbb-utóbb a gondolattal, hogy milyen lehet külföldön munkát vállalni. Sokan a valóságban is meglépik a váltást, a legtöbben azonban mindig csak álmodoznak és latolgatnak.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 27. 17:09, hétfő | PR

Az okoskonyha fejlődése: Hogyan változtatják meg az intelligens technológiák a főzés élményét?

Az elmúlt évtizedek alatt a konyhatechnológia drámai átalakuláson ment keresztül, a hagyományos eszközöktől egészen a mai napig, ahol az intelligens eszközök és alkalmazások formálják a konyhai életet.

2023. November 22. 16:08, szerda | PR

A biztos tető: Útmutató a karbantartáshoz és javításhoz

A tető az egyik legfontosabb része az otthonunknak vagy üzleti ingatlanunknak, hiszen az biztosítja a védelmet az időjárás kiszámíthatatlan viszontagságaival szemben.