Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2023. Május 18. 10:42, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Hogyan rendezd be otthoni irodád a hatékony munkavégzés jegyében?

Hogyan rendezd be otthoni irodád a hatékony munkavégzés jegyében?

A pandémia óta rendkívüli mértékkel megnőtt a home office-ban dolgozók száma.

Természetesen a vírushelyzetet leszámítva is napról napra több digitális vállalkozás jelent meg a színen, amelyek nem rendelkeznek központi irodával. Így az otthoni munkavégzés már nem számít kirívónak. Azonban ahhoz, hogy mindez eredményes legyen, ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk a megfelelő munkakörnyezet hatékonyságáról. Nézzük meg tehát, mire lehet szükségünk otthoni irodánk berendezésekor?

Jó minőségű, kényelmes szék

Legyen akár külön helyiségünk munkavégzésünk számára, akár csak egy kisebb irodasarkunk, kiemelten fontos, hogy rendelkezésünkre álljon egy kényelmes, jó minőségű szék. Mivel napi szinten több órát fogunk ezen ülve tölteni, így nem érhetjük be akármivel. Az ideális választást tehát azok a darabok jelentik majd, amelyek kellően párnázottak, valamint állítható magasságúak és dönthető háttámlával rendelkeznek. A gamer székek például rendkívül fiatalos, mégis funkcionális megoldást jelenthetnek ilyenkor. Ezzel nem csak az egészségünkért teszünk, de a munkában nyújtott teljesítményünket is javíthatjuk. Gondoljunk csak bele, mennyivel könnyebb koncentrálnunk kényelmesen hátradőlve egy párnázott forgószékben, mintha egész nap a monitor előtt görnyednénk.

Íróasztal számítógépre szabva

Íróasztalra mindenképp szükségünk lesz, hiszen számítógépünket és papírjainkat el kell helyeznünk valahol. Ezeket leginkább a magasságuk, valamint a különféle fiókjaik és tárolóik révén jelentősen megkönnyíthetik a rendezett munkavégzést. Viszont ilyenkor is érdemes fontolóra vennünk saját igényeinket a megfelelő darab kiválasztása során. Ha például PC-n dolgozunk, ami erősen javallott, akkor mindenképp olyan asztalt érdemes választanunk, amely a külön helyet kínál a monitor számára az asztallap felett. Az ilyen modellek több felületet kínálnak papírjaink számára, és segítenek megkímélni nyakunkat is. Sőt már számtalan állítható magasságú íróasztal is elérhető a piaci kínálatban.

Megfelelő világítás

Bár sokan másképp vélekednek, azonban a monitor fénye és egy izzó a plafonon nem feltétlen elegendő az irodai munkavégzéshez. Tehát akármilyen ódivatúnak is tűnik, egy jó minőségű olvasólámpa sokat tehet látásunk egészségéért. A számtalan különféle dokumentum böngészése során gyakran találkozhatunk igencsak apró betűkkel írt részletekkel, amelyeket nem feltétlen egészséges a félhomályban átböngésznünk. A legjobb, ha olyan lámpát választunk, amely fehér fényt ad, mivel ez segít fókuszáltnak maradnunk – ellenben a sárga álmosít.

Polcok és irattartók

Ha szeretnénk megfelelően organizálni mindennapi munkavégzésünket, akkor pedig a különféle dokumentumok rendszerezését sem kerülhetjük el. Ehhez ideális választást jelenthetnek a polcok és az asztali irattartók. Ezek nem csak kellően funkcionálisak, de viszonylag kis helyigénnyel rendelkeznek. Például egy-egy polcot akár a legkisebb irodasarokba is felfúrhatunk íróasztalunk fölé, így elkerülve a fontos iratok elkeveredését.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Címkék: íróasztal, bútor, iroda, szék

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:13, hétfő | PR

Hogyan vedd rá magad az aktív testmozgásra? Praktikus tippek életmódválóknak!

Ha szeretnénk egészségesebben élni, akkor a rendszeres testmozgást sem hanyagolhatjuk. Azonban azok, akik megszokták a passzív életvitelt, komoly kihívásokkal szembesülhetnek, mikor ezen változtatni próbálnak.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn