Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Július 20. 08:46, szerda | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk LED fényhidat

Hogyan válasszunk LED fényhidat

Magyarországon is egyre többen választják a LED fényhidakat kiegészítő világításként. Nem csak terepjáró és munkagép tulajdonosok, de személyautósok is előszeretettel szerelnek fel utólag LED fényhidat.

A legnagyobb előnye, hogy erős szúrófénye képes akár 2 kilométeres távolságba is elvilágítani, ezáltal biztonságosabban lehet közlekedni sötétedés után.

Az elmúlt években nagyon sok gyártó és még több kereskedő jelent meg a piacon és sajnos nagyon sok olyan termék is kapható, amelyek többet ártanak, mint használnak. Éppen ezért összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amik megválaszolása utána könnyen tudunk dönteni.

Milyen célra szeretnénk használni a LED fényhidat?

Fontos meghatároznunk, hogy miért akarunk felszerelni kiegészítő világítást. Abban az esetben, ha munkához, vagy terepjáráshoz szeretnénk elsősorban használni a lámpát, akkor nem szükséges E jeles fényhidat választanunk, hiszen közúton nem fogjuk a lámpát használni. A másik fontos szempont ilyenkor a lámpa vetítési szögének a megállapítása. Ha alacsony sebességgel közlekedünk, például, ha terepen haladunk, vagy éppen egyhelyben állunk, akkor nincsen szükségünk arra, hogy nagy távolságra lássunk el. Ilyen elég egy közepes teljesítményű, 300-500 méterre elvilágító LED fényhidat választanunk.

Amennyiben viszont közúton is használjuk a lámpát, akkor fontos, hogy e jeles LED fényhidat válasszunk.

Hova szeretnénk a LED fényhidat felszerelni?

A legtöbb esetben a LED fényhidat az autó tetejére szokták szerelni, de bizonyos esetekben ez nem kivitelezhető, ilyenkor a lökhárítóra, vagy a hűtőrács mögé szokták a lámpát beszerelni. Abban az esetben, ha lökhárítót vagy a hűtőrácsot választjuk érdemes alacsony profilú, úgynevezett SLIM LED fényhidat választani, mert ennek mind a súlya, mind a magassága kisebb, mint a hagyományos LED fényhidaknak. Ha szeretnénk kimaxolni a lámpákban rejlő lehetőséget, akkor érdemes minél magasabbra szerelni a lámpát.

Hogyan válasszunk minőségi fényhidat?

Ez az egyik legnehezebb feladat, hiszen a legtöbb fényhíd első látásra nagyon hasonlít egymásra. Mégis vannak olyan ismérvek, amelyek segítségével könnyen ki tudjuk szűrni a rossz minőségű, gyenge lámpákat. Az egyik ilyen, hogy minden esetben olyan LED fényhidat vásároljunk, amely lámpának a gyártója nagy múltra tekint vissza. Ilyen többek között az OSRAM vagy a magyar tulajdonú Monsterled is.

A lámpára minimum két év garanciát vállaljon a forgalmazó, de ha ennél több az csak jobb, hiszen senki nem szeretné állandóan garanciális problémák miatt a lámpát leszerelni, majd ismét visszaszerelni.

Figyeljünk oda arra, hogy a lámpa ne fogyasszon irreálisan sokat. Egy nagyobb 120 centméter széles fényhíd nem fogyaszthat többet 300 wattnál. Minden fényhíd, ami ennél többet fogyaszt az garancia arra, hogy gyenge minőségű LED chippekkel van szerelve és csak a magas fogyasztás segítségével tudnak megfelelő mennyiségű fényerőt előállítani. A hátránya az, hogy az 500 wattos vagy annál nagyobb fogyasztás könnyen tönkreteszi az autó akkumulátorát és generátorát is.

Ha megfelelő lámpát választunk, akkor a lámpa hosszú éveken keresztül tudja szolgálni a tulajdonosát, éppen ezért, ha LED fényhíd vásárlása előtt állunk, akkor próbáljunk meg minél jobban tájékozódni, hiszen az ember nem egy két évre vásárolja ezeket a lámpákat.

Forrás: https://monsterled.hu/led-fenyhidak

Szerző: www.linkek.hu

Címkék: fényhíd, LED

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 09. 13:22, kedd | PR

Miért éri meg görkorizni a hétköznapokban?

Utánajártunk az egészségügyi előnyöknek.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Augusztus 03. 09:35, szerda | PR

Mennyire bírja a fa a konyhai megpróbáltatásokat?

Valamiért hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a fa, mint háztartási alapanyag, például tányérok, tálak, tálalók esetén nem a legmegbízhatóbb.